Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Svakako najlepše muzičko iznenađenje prošle godine bio je novi album američkog indie-folk benda Lord Huron.

Nazvani po jezeru Huron gde je osnivač Ben proveo svoje detinjstvo danas su retki muzičari koji stvaraju muziku koja kao da je iz drugog vremena kada je još postojala kvalitetna muzika.

@ Wikipedia

Lord Huron potiču iz Los Angeles-a a osnivač i pevač je Ben Schneider.


Debi album “Lonesome Dreams” objavljuju 2012. godine a posle još dva albuma stiže nam u maju 2021. godine sjajni album “Long Lost“.

“Lord Huron” album “Long lost”

Lord Huron kombinuje razne uticaje a nama sa ovih podnevlja je svakako najprimetniji utucaj western country zvuka, klasičnog rock and roll-a i hipnotišućih pop melodija.

Odmah po objavljivanju dobio je nepodeljene pohvale kritičara i dospeo na 23 mestu US liste albuma.

Radi se o fantastičnom albumu koji od početka do kraja ne posustaje po kvalitetu a posebno se istakla pesma prvi singl “Mine forever” sa video spotom sa interesantnom idejom:


Pesma “Mine forever” je tip pesme koja kad je čujete imate utisak da ste je već ranije čuli – jer predstavlja muzički klasik koji će biti slušan i decenijama kasnije.


Lista pesama sa albuma “Long lost“:

1. “The Moon Doesn’t Mind”
2. “Mine Forever” 
3. “(One Helluva Performer)”
4. “Love Me Like You Used To”
5. “Meet Me in the City”
6. “(Sing for Us Tonight)”
7. “Long Lost” 
8. “Twenty Long Years”
9. “Drops in the Lake”
10. “Where Did the Time Go”
11. “Not Dead Yet”
12. “(Deep Down Inside Ya)”
13. “I Lied” (with Allison Ponthier)
14. “At Sea”
15. “What Do it Mean”
16. “Time’s Blur”

Ne treba zaboraviti ni pesmu sa zaraznim rifom – “Love Me Like You Used To” – pesmu koja je dobila svoj takođe interesantan video spot:

 

Zaobišle su ih Grammy nominacije za album godine što je prosto neverovatno ali ove nagrade odavno ne predstavljaju realni uvid u kvalitetnu produkciju.

Koncertno su veoma aktivni a predstoji im turneja do jeseni po Americi a njihovi koncerti predstavljaju prave muzičke spektakle sa savršenim muziciranjem.


Nisu zakazani datumi u Evropi mada ova grupa ima veliki broj obožavaoca i u Evropi.


Nadamo se da ćemo ovaj sjajni bend uskoro imati prilike da vidimo i u našoj blizini.

Šteta je što muzika ovog benda nema priliku da dopre do šireg kruga slušalaca van Amerike – ali pravi kvalitet ipak nađe put – tako da ne propustite da uživate u muzici ovog sjajnog benda i glasu Ben Schneider-a.

10/10

One thought on “Album godine: “LORD HURON” – “LONG LOST”, 2021. – Kad western sretne pop

  1. Katrin says:

    Odlicna grupa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *