Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Predstava “Strah u operi”, 2024 nova je premijera pozorišta “Atelje 212” na velikoj sceni ovog pozorišta.

Režiju potpisuje Ivan Vuković a u predstavi koja spaja ovozemaljski i svetački – život na nebu igraju:

Svetlana Ceca Bojković, Jelena Đokić, Dragana Đukić, Milica Trifunović, Suzana Lukić, Tihomir Stanić, Vladislav Mihailović , Luka Grbić  i dr.

Nastala na osnovu nekoliko priča italijanskog pisca Dina Bucatija (adaptirala Jelene Mijović), po motivima priča Dina Bucatija donosi nam veoma zabavnu komediju sa jasnom kritikom savremenog društva u kome bogati imaju sve povlastice.


Dino Bucati je “inspirisao Bajagu da svoj četvrti album nazove “Prodavnica tajni”.


Dino Bucati je pisac koga u zadnjih nekoliko godina objavljuje “Laguna” a najpoznatiji je po zbirci priča “Prodavnica tajni” iz koje su i dve priče iskorišćene za ovu predstavu.

“Prodavnica tajni” je bio i naziv Bajaginog albuma a Bajaga je priznao da je naziv albumu dao po odličnoj knjizi Dina Bucatija.


 

Atelje 212 – “Strah u operi”

 

UTISCI:

Predstava je veoma zabavna i pokreće pitanja ravnopravnosti u savremenom svetu.

Posebno bismo istakli interesantnu scenografiju. odličnu glumu posebno Cece Bojković i mladog sveca Gančila koga tumači sve prisutniji Luka Grbić.

Ne verujte sitničavim kritikama predstava je odlično režirana i odglumljena.

Knjiga “Prodavnica tajni” Dina Bucatija (kao i fantastična knjiga “Tatarska pustinja” i knjiga “Điro d’Italija”) dostupne su u izdavačkoj kući “Laguna”.


 


Potpuna preporuka za čitanje i gledanje.

8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *