Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Magazin “Stern” (prevod na srpski – zvezda) – još je jedan odlični nemački magazin pored magazina “Focus” i “der Spiegel”.

Dostupan je i kod nas, trafike u tržnim centrima i u knjižari pokraj knjižare “Delfi”-ja kod Narodnog pozorišta, po ceni od oko 900 dinara.

 

@Stern

Novi broj i naslovnu stranu posvećuju post kovid oporavku.

Detaljnije u zasebnom članku:

POST-KOVID oporavak – “Long covid” – nažalost sve češća pojava

 

Ovaj broj donosi kao i obično prikaz najprodavanijih muzičkih izdanja a na prvom mestu je dugo očekivani novi album grupe čije se gostovanje očekuje 1.jula u Srbiji (u Kragujevcu) – benda “Placebo” sa albumom “Never let me go”.

Najgledaniji film u Nemačkoj je ubedljivo “Sonic 2” u kome se pojavljuje i sjajni komičar Jim Carrey.

 

Tu je i intervju sa autorkom bestselera Ildikó von Kürthy  koja se u novoj knjizi bavi ženama preko pedesete.

Njene knjige nisu objavljene u Srbiji ali su već izdate u okruženju.

@Kindle Edition

Interesantno je da je i dalje na prvom mestu najčitanijih knjiga – knjiga “Du darfst nicht alles glauben, was du denkst!” voljenog nemačkog komičara Kurt Krömer-a.

Drugi naslov knjige je “Moja depresija” i ovaj glumac priča o borbi sa svojom bolešću sa kojom se nosi 30 godina.

I sam gore pomenuti Jim Carrey je često govorio o problemima koje ima i svojoj borbi sa depresijom.

U novom broju magazina”Stern” je i velika foto reportaža o Pakistanu.

Izgleda da je tema sukoba Rusija-Ukrajina kao i tema poskupljenja malo skrajnuta sa naslovnih strana u ovom broju ali je i dalje veoma prisutna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *