Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Izbor kvalitetne čokolade nije tako jednostavan.

Često ona koja deluje najukusnija (kao recimo Tablerone) ima najviše šećera (malopre pomenuta čak 60%).

Koja čokolada je ipak zdraviji izbor a pruža lepo zadovoljstvo i ne prazni previše novčanik.

Naš izbor TOP 3 čokolada sa najboljim odnosom kvalitet / cena i sa procentom šećera manjim od 40% je sledeći:

3. Mlečna čokolada sa celim lešnicima – LIDL prodavnice

 

Čokolada “Fin Carré” je svakako čokolada sa najboljim odnosom cena / kvalitet . Cena od 90 din za 100gr i obilje lešnika ističu ovu čokoladu od konkurencije. Ponekad na akcijama (kao sada od 15.04. – 21.04. cena je čak samo 70din – tako da je vreme za pravljenje zaliha 🙂 ) Malo njih nije dobijalo ovu čokoladu od gasterbajtera ili turista koju su došli iz Nemačke – jer je u pitanju čokolada – bestseler.

2. Čokolada mlečna,lešnik Delicata EDH 100g – MAXI prodavnice

Obzirom da je vlasnik Maxi prodavnica firma Delhaize iz Belgije – Maxi nudi veliki izbor odličnih belgijskih čokolada. Tako je i ovde u pitanju belgijska čokolada sa sečenim lešnikom sa manje od 40% šećera. Cena je 155din a na akcijama (koje su česte) – 120din.

 

1. Čokolada mlečna,lešnik Ritter Sport 100g 

 

 

Čokolada odličnog kvaliteta sa 23% lešnika, kakao udelom 34% i udelom šećera 39%. Izuzetan ukus i kvalitet ove čokolade je u senci visoke cene za naše tržište –  200din (na akcijama 160din).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *