Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Film “Wonka” prikazuje se u bioskopima počev od 09.decembra i odmah je privukao veliku pažnju.

Najavljen je kao mjuzikl ali ipak (srećom) pored songova, koji većinom nisu nešto što će se dugo pamtiti, ovaj film nudi i odličnu glumu i interesantnu radnju.


Warner Bros

Film “Wonka”, nazvan tako po glavnom liku dečaku Viliju Vonki – inovativnom proizvođaču čokolada svih vrsta, svojevrsni je prednastavak filma “Čarli i fabrika čokolade” iz 2005. godine, po romanu “Čarli i fabrika čokolade” Roalda Dala iz 1964.

Svima je dobro znan film “Čarli i fabrika čokolade” iz 2005. godine sa maestralnim Džoni Depom u glavnoj ulozi.


Warner Bros. Pictures

Film sa Džoni Depom je bio rimejk filma “Vili Vonka i fabrika čokolade” iz 1971. godine – dok novi film “Wonka” donosi potpuno novu priču.

Naslovna uloga Vilija Vonke u filmu “Wonka” pripala je odličnom Timotiju Šalameu (Timothée Chalamet) .


Vili Vonka dolazi u neimenovani evropski grad gde pokušava da proda svoje čokolade ali uskoro ostaje bez novca i biva prinuđen da prihvati smeštaj u zloglasnom pansionu gde uskoro postaje rob u vešernici. U njoj sklapa prijateljstvo sa drugim prevarenim gostima pansiona i smišlja plan kako da se izbavi iz ropstva i ostvari svoj san da otvori svoju prodavnicu čokolade uprkos vladajućem kartelu prodavaca čokolade.


Film je veoma zabavan i dosta dobro drži pažnju do poslednjih pola sata filma.

Tada počinje spektakularno finale filma koji neminovno i roditeljima izaziva široki osmeh na licima.


 


Ne treba propustiti pogledati ovaj veoma zabavan film.

I pored lepo urađene sinhronizacije i prepevima pesama preporučujemo gledanje filma u originalnoj engleskoj verziji. 

Film traje oko dva sata i posle njega ćete zasigurno osetiti potrebu za čokoladom.

Jedna stvar nam ipak nije jasna : “Zašto svi u ovom filmu jedu čokoladu bez skidanje šarenih papirića sa njih”.

8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *