GINNY & GEORGIA, sezona 1, NETFLIX, 2021. – Sezona 2 stize 2022. Kada?

GINNY & GEORGIA, sezona 1, NETFLIX, 2021. – Sezona 2 stize 2022. Kada?

Netflix serija objavljena u februaru i odmah zasela na prvo mesto najgledanijih sadržaja –  uspela je da predstavi odnos između samohrane majke i njene 15 godišnje kćerke – koja upravo u godinama kada ju je i ona rodila.

Kćerka Ginny zajedno sa majkom Georgia-om i njenim malim sinom,  koga Georgia ima iz drugog braka, dolaze u novu sredinu i pokušavaju da se uklope kako u društvu tako i u novo okruženje u novoj školi .

Porodica je stalno u begu – u promeni sredine gde će otpočeti novi život što zbog problema koje je izazvala sama Georgina što zbog želje da se zaštiti porodica.

10 epizoda je dostupno i sa hrvarskim prevodom na Netflix platformi.

 

Netflix

Georgia Miller (odlična Brianne Howey) imala je samo 15 godina kada je postala majka. Sa svojom kćerkom Ginny (sjajna Antonia Gentry) je poput prijateljice koja može da je posavetuje o svemu samo kada bi je Ginny pitala za savet – što se baš i ne dešava.

Georgia je tip žene koja veoma vešto manipuliše muškarcima i sposobna je da se u svim situacijama izbori za sebe i svoj cilj.

Da li će to uvek biti tako – ostaje da se odgonetne u 10 epizoda 1 sezone ove serije.

 

Netflix

Druga sezona će zasigurno biti snimljena – Netflix je konačno objavio informaciju da će se druga sezona serije snimati od novembra do aprila 2022.godone. Tako da drugu sezonu možemo očekivati verovatno krajem leta 2022.godine.

Serija je dobro snimljena i odglumljena – daje odličan miks porodične komedije, teen drame, mjuzikla i serije tipa “Očajne domaćice” jer pratimo jednu zatvorenu zajednicu i odnose žena u njoj uz dominantnog muškarca – gradonačelnika u koga se Georgia polagano zaljubljuje a i on u nju.

Majka uvek tu za decu i kćerku iako ona ne traži savete, kao svaka tinejdžerka trudi se da decu zaštiti od sopstvenih problema u koje zapada (pre svega finansijske) – jer tek očekuje isplatu velikog nasledstva koji joj je bivši pokojni muž ostavio.

Tokom serije pratimo i veoma interesantne događaje iz njene prošlosti – događaji koji su je izgradili i napravili onakvom kakva je danas. Ovaj deo nikako nije dosadni flashback – već podjednako interesantan deo serije.

Život tinejdžera u ovoj ipak bogatijoj sredini, nego što ova porodica može da priušti, je prenaglašeno raskalašan i raspustan što je već postao standard za US- teen serije i zato ocena manje jer jednostavno nepotrebno daje loš primer.

Često se u seriji mogu čuti i vulgarni razgovori teen populacije koji su potpuno nepotrebni i cilj im je valjda da zasmeju teen publiku. Pojedine scene su ponekad nepotrebno razvučene i bez ikakave poente – posebno proslava rođendana.

Odnosi među tinejdzerkama su ponekad surovi i prijateljstva veoma lako pucaju.

Sve to deluje lažno i zaista očekujemo da Ginny prevaziđe lažno prijateljstvo.

Na to ćemo morati čekati do druge sezone koju je autorka serije Debra J. Fisher nezvanično potvrdila već u aprilu 2021. godine.

 

Netflix

 

Ne treba da čudi da je ova serija našla put do gledalaca svih uzrasta jer ipak deluje iskreno i prilično realno – posebno u pogledu problema sa kojima se Ginny sreće i njene dileme oko naklonosti suprotnog pola.

Od 5 epizode donekle idilična slika novog života počinje da se komplikuje i serija počinje da se bavi i ozbiljnijim temama u odnosu na kako je to iz početka izgledalo.

Nažalost prve 4 epizode su bolje od ostatka serije.

 

Netflix

Gluma Brianne Howey je naprosto fantastična – njoj se veruje i zante da će se izvući iz svake komplikovane situacije.

Načini na koje to uspeva su fascinantni.

Sigurno je da će ova glumica, do sada bez većih naslova u karijeri, biti nagrađena za ovu sjajnu uloga i uskoro postati nezaobilazno lice US-filmova i serija.

Posle gledanja drugih Netflix “favorita” – shvatite da je ova serija zaista kvalitetna i nudi veću zabavu – što je većim delom i njen cilj.

 

Netflix

 

8/10

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *