Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Pop rock muzika se kreće čudim putevima nekada lepim nekada manje lepim. Retka su lepa iznenađenja kao što nam je priredila 22 godišnja norvežanka (rođena 16.02.1999.) sa svojom vizijom pop muzike koja je najvećim delom veoma pozitivna i slavi ljubav.

 

girl in red – album cover

Ko se krije iza pseudonima “girl in red” (uvek ga piše malim slovima) i zašto ima milionske preglede svojih spotova.

Kakva je njena veza sa Billie Eilish?

Ovako: U pitanju je devojka koja je sama i autorka svih svojih pesama – Marie Ulven Ringheim (aka girl in red) koja ne krije da voli devojke i kaže da je dugo bila u dilemi i da je to svima obznanila sa 16 godina a prvo majci.

 

@Wikipedia

Neke njene pesme već imaju preko 40 miliona pregleda na u-tube platformi, pa su pesme “We Fell In Love in October” i “I Wanna Be Your Girlfriend,” izdate 2017 i 2018 – već veliki hitovi.

Istakli bismo i sjajnu “Girls” – koja je njoj jako bitna pesma jer je predstavljala kraj njenih dilema i sumnji u njenu seksualnost.

Ove tri pesme nisu na debi albumu, jer su već ranije objavljene – što samo znači da je ona veoma plodna autorka i nema potrebe da ubacuje objavljene pesme na album što mnogi rade da bi poboljšali prodaju.

Njoj to apsolutno nije bitno – ona stvara zbog publike i sebe a ne zbog novca jer bi u suprotnom već potpisala za neku veliku kompaniju što ona nije uradila.

Kao najava albuma pojavila se pesma “You Stupid Bitch” koja predstavlja Marie kao uspešnu rock autorku a zatim je sledio i singl “Serotonin”.

 

 

Finneas Baird O’Connell, brat Billie Eilish,  je producirao ovaj singl tako da ne treba sumnjati da će singl biti veliki hit.

Finneas je već osvojio 8 Grammy nagrada i stoji iza uspeha svoje mlađe talentovane sestre.

Tako da se Marie sada definitivno našla i u društvu muzičara cenjenih od svojih kolega.

Ona je posebno popularna među devojkama njenog uzrasta i seksualnog opredeljenja tako da je pitanje “slušaš li “girl in red”?” postalo pitanje “voliš li devojke?”. Njoj je to interesantno jer je na taj način uticala na društvenu promenu.

Naravno da prava muzika nađe put do svakoga – tako da njena publika su svi ljudi koji vole dobru muziku, bez obzira na seksualno opredeljenje, a ona je definitivno i pravi.

 

 

Njen uticaj na mladu populaciju je ogroman i ona već ima preko 2 miliona pratioca na Instagramu.

Šta tek reći posle informacije da na Spotify ima skoro 8 miliona pratilaca – broj za pohvalu jer to je pola pratilaca koliko ih ima mega zvezda koja stvara već 40 godina – Madonna.

Nema šta svet se brzo kreće i napreduje. Volimo mi i Madonna-u ali sada je tema Marie.

Ranije objavljene sjajne pesme su: Serotonin, You Stupid Bitch i Rue.

Datum objavljivanja albuma je 30.04. 2021. – ali već sada od nas dobija visoku ocenu a i prve kritike su veoma pozitivne.

Ono što je interesantno je da je “if i could make it go quiet” izdala nezavisna diskografska kuća  AWAL iz Londona, koju nažalost najverovatnije preuzima velika kompanija, kako to već ide, Sony.

Predstavljamo novi album sa sledećom listom pesama:

if i could make it go quiet – lista pesama:

01 Serotonin
02 Did You Come?
03 Body And Mind
04 hornylovesickmess
05 midnight love
06 You Stupid Bitch
07 Rue
08 Apartment 402
09 .
10 I’ll Call You Mine
11 it would feel like this

 

potaman9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *