Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

“Netflix” je u decembru 2021.godine objavio tv film koji je odmah zaseo na prvo mesto liste najgledajnijih sadržaja i u Srbiji.

U pitanju je francuski film “Pourris Gates” koji je za svetsku distribuciju “Netflix” nazvao “Spoiled Brats”.

Francuski film je snimljen na osnovu meksičkog originala “Nosotros los Nobles” – hit komedije. Po mnogima je meksički original mnogo bolji od uradka “Netfliks”-a.

Pa da vidimo zbog čega “Spoiled Brats” nije baš zadovoljio ni taj svoj zadatak da zabavi dokono “Netflix” gledalište pred Božićne i Novogodišnje praznike, dok čekamo neke bolje sadržaje recimo “Bridgeton” druga sezona (koju možemo očekivati početkom 2022-te).

 

@Netflix

Priča prati milionera iz Monaka koji se zove Francis Bartek (Gerard Jugnot) i njegova tri razmažena deteta Phillippe (Victor Artus Solaro), Stella (Camille Lou) i Alexandre (Louka Meliava).

@Netflix

Iako su davno ostali bez majke, pre 15 godina, Francis i dalje u tome nalazi opravdanje za nerazumno razmaženo rasipno ponašanje njegove dece. Posle svog infarkta odlučuje da je vreme da urazumi svoju decu i da oni najzad krenu da zarađuju za svoj život.

Dodatni razlog je i kćerkina najava udaje za argentinskog plejboja – prevaranta koji želi brak samo zbog njenog bogatstva.

@Netflix

Odglumi da ga juri policija i da moraju da se skrivaju jer je proneverio veliki novac i više nema nikakvih priliva.

Beže 227 km daleko od Monaka u Marsej gde u skromnoj kućici bez prebijene pare – pokušava da natera da se deca zaposle i konačno zarade neki novac.

Naravno da to ne ide bez problema jer deca (sada odrasli ljudi) nikada nisu radili.

@Netflix

Sličnu premisu smo videli u ruskom filmu “Sluga” sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi – samo što je ruski film bio produkcijski mnogo zahtevniji i moramo priznati, možda i zbog našeg Miloša, i interesantiji.

Ovako dobili smo bledu francusku komediju koja na samom kraju ipak nosi pozitivnu poruku – da eto i bogati kada su prinuđeni da zarađuju za život znaju da budu veoma skromni.

Pazite da vam ne poverujemo.

Sve više nam se čini da “Netflix” smišljeno izbacuje sadržaje koji su pravljeni sa određenim ciljem.

@Netflix

Cilj ove komedije je da nam pokaže da bogatstvo ne donosi sreću i da je lepo raditi za skromnu platu (u stilu Sunđer Boba Kockalonea koji mučenik radi za sitniš kod izrabljivača Keba Krabe i još peva od sreće kada može da radi).

Način na koji se bogata deca odluče da se odreknu bogatstva i odluče za skroman život je zaista nerealan u stilu #nijesedesilo.

Nismo gledali meksički original “Nosotros los Nobles” ali ako imate priliku opredelite se za njega.

Francuski film “Pourris Gates” tj. “Spoiled Brats” je ipak sramota za dugu tradiciju komedije francusku filmografija i dobro je što nema bioskopsku distribuciju jer je ipak i ne zaslužuje.

Sigurno je da uskoro ide u zaborav čak i na “Netflix” platformi.

potaman 5/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *