GLEDALI SMO: Serija “Curb Your Enthusiasm” – 110 epizoda Lari Dejvida
@HBO

GLEDALI SMO: Serija “Curb Your Enthusiasm” – 110 epizoda Lari Dejvida

“Obuzdajte svoj entuzijazam” / “Curb Your Enthusiasm” je američka komična serija koju emituje tv servis HBO od 15. oktobra 2000. godine.

Serijal je kreirao Lari Dejvid kokreatora čuvene serije “Seinfeld”, koji glumi sam sebe a režirao je i jednu epizodu 10 sezone.

Dejvidov život polupenzionisanog televizijskog pisca i producenta u Los Anđelesu (jednu sezonu provodi i u Njujorku) je više nego interesantan i komičan.

@HBO

Lari kao polupenzionisani TV pisac se često nađe u nezgodnim situacijama koje nastaju kao rezultat njegovih brojnih opsesija, tvrdoglavosti i  grešaka. Serija se naravno fokusira na Larijeve interakcije sa njegovim prijateljima i poznanicima ali Lari često zapada u probleme sa potpuno nepoznatim ljudima.

Gotovo da i nema scene gde u kadru nije Lari.

@HBO

Šeril Hajns igra Larijevu ženu, Džef Garlin je njegov menadžer, a Suzi Esman Džefovu ženu.

Ričard Luis, Ted Danson i Meri Stinburgen često se pojavljuju kao izmišljene verzije njih samih.


Prva sezona “Curb Your Enthusiasm” premijerno je prikazana 2003.

a 2021.godine je emitovana 11 sezona.


“Obuzdajte svoj entuzijazam” bi bio originalan prevod ali je HBO Adria ovu seriju preveo kao “Bez oduševljenja, molim” – ne znamo iz kojih razloga jer je prvi naslov sasvim odgovarajući. 

@HBO

Serija je veoma zabavno jer je Lari Dejvid prosto neodoljiv i ne možete da se ne nasmejete situacijama u koje upada.

Iako deluje zbog starosti njegovog lika, koji je već daleko u zrelom dobu, da je ovo serija samo za stariju populaciju – to nikako nije slučaj i treba dati šansu ovoj seriji.

Serija je često “politički” inekorektna i često stavlja prst u oko postulatima savremenog društva – što čini veliku razliku vu odnosu na buljuk serija koje nam se nude najviše putem “Netflix” servisa.

More holivudskih zvezda hrli da zaigra u nekoj od epizoda ove fantastične komedije tako da u pojedninim epizodama (najviše upravo u poslednjoj 11 sezoni) – mogu videti Jon Hamm, Lucy Lu ali i Chris Martin iz “Coldplay”-a.

Sa Jon Hamm-om je Lari igrao i ranije u odličnoj komediji – HBO tv filmu iz 2013.godine “Clear history“.

@HBO Larry David u filmu “Clear history”

Ukupno je snimljeno 110 epizoda serije “Curb Your Enthusiasm” u ukupno 11 sezona.


Sezona 11 iako je ostala bez Emmy nagrada je zasigurno i najbolja do sada a željno očekujemo 12 sezona koju možemo da očekujemo nadamo se 2023.godine. 

U 11 sezoni Lari odlučuje da snimi seriju po svom životu a ono što sledi u 10 epizoda 11 sezone je najviše posvećeno izboru glumaca a glavni akter koji pravi zbrku je naravno nepredvidljivi, često potpuno van kontrole Lari Dejvid. 

Ne propustiti sjajnu seriju prvenstveno zbog sjajnog Lari Dejvida.

9/10

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *