UPOZNAJTE EGIPAT !

Egipat zauzima 1.010.450 km2 što je čini 31 zemljom sveta tj. 12 zemljom Afrike po površini koju zauzima. Treća je zemlja Afrike po broju stanovnika i sa svojih preko 103 miliona stanovnika nalazi se na 14 mestu u svetu. Prosečna starost stanovništva je oko 25 godina, što je znatno manje od svetskog proseka koji iznosi 31 godinu. 57% stanovništva je seosko i većina živi uz dolinu reke Nil.

Izleti u Egiptu

Aswan

turističke atrakcije

u Egiptu su toliko brojne da je najbolja varijanta obići ih uz krstarenje Nilom, rekom koja je sa 6.650m najduža reka sveta

Kairo, prestonica Egipta
Palata kraljice Hatšepsut Luksor
Abu Simbel
Siwa Oasis
Alexandria
St. Catherine's Monastery

SVETSKO ČUDO STAROG SVETA

Staro egipatsko carstvo nastalo je pre oko 5.000 godina. Egipat se sa pravom zove zemlja čuda jer ono što tamo možete da vidite su zaista čuda. U Egiptu se nalaze i jedino očuvamo svetsko čudo starog sveta od ukupno 7 svetskih čuda staroga sveta. U pitanju su Velike piramide u Gizi. Ove piramide, od kojih je najveća Keopsova piramida visine 138m, zajedno sa Velikom sfingom čine najveću arheološku znamenitost i atrakciju Egipta. Smatra se da je Sfinga znatno starija od piramida – čak starosti i do 9.000 godina. Uz plato Gize gde su piramide i Sfinga nalazi se i nedavno otvoreni nacionalni muzej sa više od 160.000 eksponata. Izložena će biti i blaga iz Tutankamonove grobnice.

NAJBOLJI IZLETI IZ HURGADE I OKVIRNE CENE LOKALNIH AGENCIJA:

Izlet od 24h sa preko pređenih 1.000km. 12h u kolima – izlet prvenstveno za izdržljive i odrasle. Izbegavati letnje mesece jer je vrelo – T>50°C

4.5
4.5/5

U slučaju da imate lepe koralne grebene u blizini hotela ovi izleti i nisu neophodni. Ručak obilan ali gurmanima i ne baš. Neke riblje vrste se preterano love pa se retko vide npr. Napoleonfish.

4
4/5

Izlet od 18h sa posetom hramu Karnak i Dolini kraljeva sa plovidbom Nilom. Poseta raznim radionicama i ručak se podrazumevaju. Na izlet ne ići sa decom leti jer je pretoplo. 

4.5
4.5/5

Izlet u Makadi Bay sa posetom bazenima sa delfinima. 10 min plivanja sa delfinima. Apsolutno smo protiv zatvaranja delfina – naš predlog da izaberite izlet sa posetom delfinima u moru (20€)

1
1/5

red sea world

Najbolje se lepote Crvenog mora mogu upoznati ronjenjem. Naš predlog je kurs ronjenja dok ste na odmoru. Kurs traje 4 dana. Pre kursa pogledajte PADI videa ili vodič. Najbolji način za učenje ronjenja u prelepom Crvenom moru. Ako nemate želju za ovim kursom i Akvarijum u Hurgadi nudi lepu zbirku morske faune. Naravno i ajkule.

Najvažnije je izabrati pre dolaska dobru školu po preporuci. Bitno je da se po završetku kursa dobije i licenca PADI organizacije. Open diver licenca omogućava samostalni zaron do 18m bez pratnje instruktora, ali se uvek preporučuje zaron u paru.

4.5
4.5/5

Hurghada Grand Aquarium nalazi se u području Magawish. Otvoren je  2015-te sa preko 1.200 životinja uključujući i vodeni tunel sa ajkulama, raže, morune, lionfish i mnoge druge ribe. Deca a i odrasli će uživati, ali iskreno u moru je sve lepše.

4
4/5

CENA IZLETA

Odmah pri dolasku u Egipat posetiće vas u hotelu predstavnik agencije preko koje ste došli u Egipat. Cene izleta su znatno više preko naših agencija u odnosu na cene izleta direktno kupljene preko agencije u Egiptu, zato što naše agencije uzimaju lepu proviziju. I sam boravak na plaži je najčešće dovoljan bez ikakvih izleta, jer je Crveno more prelepo.

Utisci o odmoru u Egiptu

Detaljniji utisci o hotelima i najboljim plažama u Hurgadi i okolini u delu Hoteli

5
5/5
Hotel Mercure u području Magawish iako ima 4 zvezde nudi odličnu AI uslugu. Odlična plaža, usluga, program animacija posebno za decu. Odličan izbor za porodični odmor posebno za porodice sa malim detetom.
April, 2019.
porodična soba, AI usluga
4.5
4.5/5
Hotel Steigenberg Aqua Magic je porodični hotel u blizini sestrinskog najcenjenijeg i najskupljeg hotela u Hurgadi - hotela Steigenberger ALDAU Beach. Hotel Aqua Magic sadrži veliki aqua park, lazy river i piratski brod sa brojnim sadržajima za decu i naravno ne može da koristi sadržaje skupljeg hotela ali obrnuto je dozvoljeno. Fantastična ishrana i pored velikog skandala koji se desio u ovom hotelu zbog slučajeva smrti engleskih turista. Mana mu je što nije na plaži i što je hotelska plaža sa skromnim koralnim grebenima i prilično je mala. Većina turista je po bazenima kojih ima bezbroj.
April, 2018.
apartman, AI usluga

EGIPAT

Pozitivni utisci:

CRVENO MORE

Najlepše more nama  lako dostupno. Onaj ko jednom uđe u Crveno more nerado menja ovu lokaciju sa drugom jer nigde nema lepše klime. 

ALL INCLUSIVE USLUGA

Zaboravite novčanik sve je plaćeno. Bakšiš uvek dobro dođe, jer su plate radnicima veoma niske.

IZLETI I ATRAKCIJE

Mnošto prelepih turističkih lokacija i izleta nude vam mogućnost i aktivnog odmora. Kome je to potrebno pored prelepog mora.

POVOLJNE CENE

Resorti nude isključivo all inclusive uslugi i to po cenama dosta nižim od cena npr. u Grčkoj. Let avionom traje 3 sata i uglavnom je u ranim jutaarnjim satima.

Trebate savet?
...tu smo da pomognemo

GDE SE NALAZE TOP HOTELI?

Koje su oblasti Hurgade gde se većina top hotela nalazi?

Hurgadu možemo podeliti na tri područja: 

El Dahar – gde je bio prvobitni stari centar Hurgade i gde stanuje lokalno stanovništvo 

- Sakala – deo Hurgade iznad nove prelepe Marine

Memša – moderan turistički deo koje ima i sopstveno šetalište 

U zoni Hurgade ima preko 300 hotela  sa prelepim plažama.

Nedaleko od Hurgade nalaze se i turističke zone: Makadi Bay, Sahl Hasheesh i Soma Bay – takođe čest izbor naših turista. 


Kvalitetni hoteli su smešteni u u El Gouna - turističkom kompleksu ali su ti hoteli ređe posećeni od strane naših turista. Ova zona nema tako lepe koralne grebene pa nam nije toliko interesantna.

Nivo uživanja u Egiptu:

Dovoljno je da čovek ode jednom u Egipat da mu se stalno vraća. 

Najzuslužnije za to je svakako predivno Crveno more. Prelepi korali, šarene neobične ribice, toplo more, ukusna hrana i odlična usluga u hotelima koji su većinom 5* učinili su da Egipat, posebno zona Hurgada, bude stalan izbor naših turista.

Cene aranžmana od 2021.godine su nažalost porasle ali to se može donekle pravdati što su i egipatski hoteli nešto povećali cene. Mislimo da su ipak naše agencije najzaslužnije što su cene porasle za oko 20% u odnosu na 2019.

Svejedno turisti iz Srbije i dalje brzo popunjavaju ipak mali broj letova Air Cairo i Air Serbia agencija pa treba mesto na avionu rezervisati na vreme – čak i 1-2 meseca pre leta. 

Do poslednjim informacijama mesta na avionima ka Hurgadi ima najpre od 01.oktobra – sve ostalo je popunjeno.