Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Svaka knjiga koja se bavi stvaralaštvom “Ekatarine Velike” izaziva veliku pažnju.

Njihova muzika i dalje živi među vernim obožavaocima kojih je svakim danom sve više – jer njihov muzički senzibilitet, umeće i energiju nijedan muzičar posle njih nije uspeo da nadomesti.

5.novembra 1994. godine Milan nas je napustio sa samo 36 godina – a najpoznatija knjiga o njemu je knjiga sa njegovim intevjuima  “Mesto u mećavi” koju je pripremio  Aleksandar Žikić.

Naslov knjige “Mesto u mećavi” duguje naziv terminu iz knjige “Leva ruka tame” koju je Milan veoma voleo.


Knjiga “Leva ruka tame” – Ursula Le Gvin


@Službeni glasnik

Posebno su cenjeni raniji radovi grupe iz 80-tih godina kao npr. album “S’ vetrom uz lice”.

Njihovi vinili su na velikoj ceni tako da je ranija izdanja gotovo nemoguće naći po ceni manjoj od 5o evra:Knjiga “Rok poeta Milan Mladenović” čini nam se nije dobila dovoljno prostora u mediji iako zasigurno spada u knjige koji svi ljubitelji EKV-a i Milanovog stvaralaštva treba da pročitaju.


@Mascom

Izdanje se pojavilo tokom 2022. godine i ovako izdavač “Službeni glasnik” opisuje ovo izdanje:

“Milan Mladenović ide u red autora koji su ostvarili najveće domete srpske i jugoslovenske rok poezije. Nakon uvida u osnovne elemente Milanove poetike i njenog razvoja, te uticaja njegovih saradnika, gotovo jednako moćnih individualaca i kreativaca, sledi pojedinačna književnoteorijska analiza žanrovski karakterističnih pesama ovog autora, a zatim i sveobuhvatna tipološka podela kompletnog opusa prema izvorima inspiracije, te pregledna analiza odabrane diskografije EKV sa uvidom u njen muzikološki i književni segment. Zaključno poglavlje nudi detaljan pregled i analizu medijske recepcije stvaralaštva ovog vrhunskog rok autora, čije vanvremensko delo poseduje izuzetnu vrednost i snažan uticaj na generacije savremenika i mlađe, sve do danas.”


@Mascom

Autor knjige Zlatomir Gajić je takođe objavio i knjigu “Rok pesnik Branimir Džoni Štulić” takođe u izdanju “Službenog glasnika”.


Knjiga “Rok poeta Milan Mladenović” ima 228 strana a cena knjige je 990 dinara u knjižarama “Službenog glasnika”.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *