Knjiga “Živite stalno, gladujte povremeno” – Gladovanje je zdravo!
@Laguna

Knjiga “Živite stalno, gladujte povremeno” – Gladovanje je zdravo!

Knjiga “Živite stalno, gladujte povremeno” koju potpisuju Jason Fung, MD, Eve Mayer i Megan Ramos a koja je originalno izdata po naslovom “Life in the Fasting Lane: How to Make Intermittent Fasting a Lifestyle – and Reap the Benefits of Weight Loss and Better Healthsvojevrsni je vodič do zdravlja koji ako uvažete osnovne postulate koje knjiga donosi – svakako će se odraziti i na gubitak vaših kilograma.

@Laguna

Popularna “autofagija” je reč koja se često čuje. ova reč autofagija (autophagy) potiče od dve grčke reči: auto – samo i phagy – jedenje.


Autofagija – kako da sami iskoriste već stečene masne naslage da nahranite organizam.


Odgovor daje ova knjiga upravo savetima da se za organizam ostavi jedan period dana bez hrane kako bi iskoristio već nataložene masne rezerve.

Jedna od autorki knjige je i doktorica tako da ona i sa naučne strane objašnjava šta se dešava u telu kada preterujemo sa jelom a šta kada činimo dobro našem zdravlju – zdravim gladovanjem.

 

 

Svako može da se uveri koliko se bolje oseća kada npr. uveče ne pretera sa hranom i ostavi organizmu 12-16h vremena da preradi unetu hranu i po potrebi iskoristi postojeće rezerve.

Ujutro je čovek, verujte i našem iskustvu, manje gladan nego u slučaju kada uveče pretera sa hranom – što je takođe i sa naučne strane objašnjeno u knjizi.


Knjiga se na više mesta poziva na knjigu “The Obesity Code: Unlocking the Secrets of Weight Loss” koja po našim saznanjima nije prevedena na srpski jezik a koja po mnogima predstavlja i bolji izbor za čitanje na ovu temu – mada ni ovu knjigu ne treba preskočiti.


Ne treba imati predrasude nego pročitati ovu knjigu koja je redak primerak – zaista dobro napisane knjige i veoma sugestivnog vodiča za zdrav život i gubitak kilograma na zdrav način i potpuno naučno opravdano.

Poznato je da je japanski biolog Yoshinori Ohsumi dobio Nobelovu nagradu iz medicine 2016. upravo za objašnjenje procesa autofagije što nekima može biti razlog više da ovu ili neku drugu knjigu sa sličnom temom uzmu u ruku.

Još uvek je u ponudi u knjižarama izdavačke kuće “Laguna” po ceni sa popustom od samo oko 600 din.

   preporuka

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *