UTISCI: Koncertni film “Taylor Swift: The Eras Tour”, 2023. – Šta nam je Taylor pružila?

UTISCI: Koncertni film “Taylor Swift: The Eras Tour”, 2023. – Šta nam je Taylor pružila?

Film “Taylor Swift: The Eras Tour” u režiji Sam Wrench, igrao je u bioskopima u Srbiji u intervalu od samo dve nedelje počev od 13.10.2023.

Za to vreme bio je najgledaniji film u Srbiji kada se uvaži činjenicama da je igrao samo 8 dana i u malom broju termina i bioskopa.Koncertni film je bio prikazan u više od 100 zemalja i svuda je postigao ogroman uspeh pa je i na najvećem tržištu u SAD odmah dospeo na mesto broj 1.

Najbliži koncert Srbiji održava se u Beču i on je odavno rasprodat, iako je tek u avgustu 2024.godine, pa je ovo bila itekako odlična uteha za more njenih obožavatelja. 

@Taylor Swift: The Eras Tour


Trajanje od 2 sata i 45 minuta, pola sata kraće od trajanja njenih koncerata, nikako nije bio problem za njene obožavatelje.

Tako da je kada je nastupio deo filma sa bržim pesma veliki broj obožavateljki izjurio je pred bioskopsko platno i pevao i igrao zajedno sa sjajnom Taylor do kraja koncerta.Koncert Taylor Swift bazira se na njenim kvalitetnim pesmama a nikako na nekim specijalnim efektima, letenju, pirotehnici – čemu mnogi muzičari pristupaju da bi pridobili publiku na koncert.

Efekat na početku Reputation Era dela koncerta je očevidno naknadno dodat u posprodukciji filma ali se itekako dobro uklopila ogromna zmija koja gmiže oko bine sa nastavkom koncerta. Na koncertu je ovaj efekat izveden korišćenjem svetlećih LED narukvica koje su svi posetioci koncerta nosili.


@carolinaguzmman

Original Video of Taylor Swift diving on stage shot by me Carolina Guzman, it has been going viral please give credits if you use it🫶🏼 #arlingtontserastour #taylorswift #fyp #viral #swifties

♬ original sound – carolina


Takođe scena kada Taylor uskače u binu i nastavlja da “pliva” ispod bine je veoma upečatljiv i ostavlja bez daha. Ove scene su ipak efektnije u bioskopu nego na koncertu, zbog boljeg ugla gledanja.


 


Film nam daje fantastičan uvid u dešavanja na koncertima snimanim u Los Angeles-u na SoFi stadionu od 3-5. avgusta. 2023. godine.

Čak 44 pesama čine ovaj filma i pored toga što više od pola sata koncerta nije uključeno u film.


Film “Taylor Swift: The Eras Tour” će svakako zacementirati zvezdani status ove odlične autorke i pevačice, koja je tiho i uporno osvojila svetsku pop scenu bez skandala, mržnje prema kolegama i tračeva.

Sama je nasuprot tome često bila izložena napadima kolega kao i bolesnika sa društvenih mreža, kojima je cilj omaložavanje svakoga ko im ne prija iz nekoga razloga. I sama priča o tome na koncertu ali i poručuje da ju je to samo ojačalo.


Lista pesama prikazana u ovom trosatnom koncertnom filmu je podeljena u 10 era karijere Taylor Swift :

Lover Era

Miss Americana & the Heartbreak Prince

Cruel Summer

The Man

You Need to Calm Down

Lover

Fearless Era

Fearless

You Belong With Me

Love Story

Evermore Era

Willow

Marjorie

Champagne Problems

Tolerate It

Reputation Era

…Ready for It?

Delicate

Don’t Blame Me

Look What You Made Me Do

Speak Now Era

Enchanted

Red Era

22

We Are Never Ever Getting Back Together

I Knew You Were Trouble

All Too Well

Folklore Era

The 1

Betty

The Last Great American Dynasty

August

Illicit Affairs

My Tears Ricochet

1989 Era

Style

Blank Space

Shake It Off

Wildest Dreams

Bad Blood

Extra Songs

Our Song

You’re on Your Own, Kid

Midnights Era

Lavender Haze

 Anti-Hero

Midnight Rain

Vigilante Shit

 Bejeweled

 Mastermind

Karma

Film sa koncertom Taylor Swift koji pokriva 1o era njene mega uspešne karijere neće uskoro biti objavljen ni na jednoj sreaming platformi. Još uvek postiže odličan uspeh u bioskopima pa nema razloga za tim.

Takođe nije poznato ni koja će platforma preuzeti njegovo emitovanje kada dođe vreme za to.Nadamo se da će publika u Srbiji imati priliku da ove godine u još nekim terminima pogleda film “Taylor Swift: The Eras Tour” i uživa u sjajnom talentu prelepe Taylor.

Što se tiče koncerata u avgustu, kada je Taylor Swift u Beču, u Beograd nam dolazi Ed Sheeran. 

Ko zna možda je to najava nekim još interesantnijim koncertima koje možemo očekivati u Srbiji.

Možda i koncertu Taylor Swift – jednog dana – treba se nadati.

Ali kada pogledate koncert Ed Sheeran-a shvatite da je Taylor mnogo više uložila u svoju turneju – pa je zato trenutno i na tronu svetske muzičke scene. Takođe se vidi da ona veoma uživa u svom uspehu prisnom odnosu sa publikom.


Ne propustiti (kada bude ponovo dostupan u bioskopu ili na nekoj streaming platformi u 4K kvalitetu) !


10/10

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *