Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

“Californian Soil” – naziv je novog albuma kao i pesme koja po mnogo čemu predstavlja drugačiji zvuk od onoga što smo navikli od London Grammar. London Grammar je svojim prvim albumom obuševio publiku i sa pravom te 2013. godine bio među 3 najprodavanija albuma u UK. O njemu smo već pisali –   “If you wait”

 

Zvuk ove pesme podseća na radove Massive Atack i poprilično odudara od ostatka albuma.

Tu je i pesma “How Does It Feel” koji je producirao Steve Mac sa bendom i koja takođe nudi drugačiji zvuk od očekivanog setnog zvuka sa albuma prethodnika “Truth Is a Beautiful Thing”.

Šta su onda obožavaoci dobili na ovom više puta odgađanom albumu čekanom preko 3 godine.

Hannah Reid, Dot Major i Dan Rothman dali su nam odličan album koji će svakako biti jedan od vrhunaca ove godine.

 

 

Album otvara eterični “Intro” – koja nas malo podseća na radove Kate Bush – da bi se završio pesmom “America” – Haninom opservacijom na temu američkog sna u kojoj ona kaže:

“I’ll just be left here in America
But she never had a home for me”

Između ove dve pesme nalazi se obilje dobrih pesama od kojih su već 4 objavljene kao singlovi: naslovna ‘Californian Soil’, odlična ‘Lose Your Head’, ‘Baby It’s You’ i ranije pomenuta ‘How Does It Feel’ kojoj je producent pesme “Shape of you” – dao sve karakteristike hita.

Posebno bismo istakli poslednje 3 pesme koje čine da posle slušanja ovog albuma poželite da odmah pritisnete “replay”.

Hannah peva svoje tekstove koji odišu iskrenošću i otvorenošću dok peva o lošim vezama, razlazima, izgubljenim nadama i snovima.

Ono što smo očekivali i dobili – odličan album koji je napredak za bend posle hermetičnog drugog albuma sa samo par odličnih pesama.

Bend je već od jeseni najavio koncertne nastupe a nadamo se da će ih i održati i da ćemo ih i videti uživo na koncertu recimo na nekom budućem “EXIT”-u.

To tada ostaje nam samo da o tome sanjamo i uživamo u Haninom prelepom toplom sopranu.

Do you think about me
When you’re all alone?
When the tide comes in
Tell me, where will you go?
Do you think about us
When you’re feeling low?
Do you think about us?

(“How Does It Feel”)

Lista pesama sa albuma “Californian Soil” :

01. ‘Intro’
02. ‘Californian Soil’
03. ‘Missing’
04. ‘Lose Your Head’
05. ‘Lord It’s A Feeling’
06. ‘How Does It Feel’
07. ‘Baby It’s You’
08. ‘Call Your Friends’
09. ‘All My Love’
10. ‘Talking’
11. ‘I Need The Night’
12. ‘America’

 

potaman9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *