Mjuzikl “Flashdance” u “Pozorištu na Terazijama” – Da li vredi gledati ovaj mjuzikl po kultnom filmu?
@Pozoriste na Terazijama

Mjuzikl “Flashdance” u “Pozorištu na Terazijama” – Da li vredi gledati ovaj mjuzikl po kultnom filmu?

 

Predstava je odlična a glavnu ulogu plesačice Aleks igraju (u alternaciji) dve talentovane dobre glumice Nevena Nerandžić / Mina Nenadović

Premijera je bila 19.11.2021.godine.

Film “Flashdance” iz 1983.  godine je svojevrsna ženska verzija čuvenog Staloneovog filma “Rocky” iz 1976.godine – jer i ovde individua sigurna u sebe uz mnogo odricanja dolazi do cilja i postiže uspeh.


 

 

@Pozoriste na Terazijama

Kupovina karata počinje u ponoć

Karte za naredni mesec se puštaju noću u online prodaju (tačno u ponoć).

Termin početka prodaje možete dobiti proverom na sajtu pozorišta i prodaja uvek počinje tačno u ponoć.

Na prvi dan prodaje važi popust od 20% tako da najpovoljnije karte za ovaj mjuzikl koštaju 1.200 dinara, dok su pune cene od 1.500din do 2.100din.Svakog meseca ima nekoliko izvođenja predstave “Flešdens” a mesečni broj izvođenja se smanjuje kako pristižu novi mjuzikli.


 

@Pozoriste na Terazijama

 


Pozorište na Terazijama ovako opisuje ovaj mjuzikl rađen po čuvenom filmu:

“U središtu radnje mjuzikla “Fleš dens” jeste ambiciozna Aleks Ovens, devojka koja danju teško radi u čeličani zajedno sa brojnim prijateljima, dok noću nastupa u lokalnom baru izvodeći svoje neobične plesne numere.

Zaplet počinje kada se u fabrici pojavi sin vlasnika čeličane Nik Harli, koji se zaljubljuje u Aleks, radnicu fabrike njegovih roditelja. Za to vreme njena najbolja prijateljica Glorija podstiče Aleks da smogne snage i ostvari svoj san i prijavi se za audiciju za uglednu akademiju Šipli.

Nespretnim potezima bogatog mladića i sina uticajnih roditelja, Nik ugrožava njenu želju za samostalnošću i uspehom na svoj način, dok će otpuštanje njenih prijatlje s posla, kao sve češće nastupanje devojaka iz finog Harijevog bara u klubu sumnjive reputacije zbog krize, ovu ljubavnu priču osenčiti tamnijom bojom.

Većina asocijacija na mjuzikl “Fleš dens” uglavnom su vezane za muzičke numere poput “I Love Rock ‘n’ Roll“, „Gloria“, „Maniac“, „What a Feeling”… kao i plesnih numera, jednog od gradivnih materijala ovog mjuzila.”

 

@Pozoriste na Terazijama

 


Prodaja se vrši preko sajta https://bilet.pozoristeterazije.com/repertoar.php#danas


 


Radno vreme blagajne je od utorka do nedelje od 13:00 do 19:30


Čuvena muzika iz filma

 

Čuvene su kompozicije rađene za ovaj film – recimo “Flashdance…What a Feeling” koju izvodi Irene Cara a koja je 1983. godine provela 6 nedelja na vrhu Billboard top liste,

Naravno iza ove pesme stoji Georgio Moroder, koji se nedavno aktivirao i sarađivao sa sjajnom grupom Duran Duran koja se nedavno vratila sa sjajnim albumom “Future past”.

NOVI ALBUM: Duran Duran – “Future Past”, 2021.


Takođe čuvena pesma iz filma je i “Maniac” koju izvodi Michael Sembello je takođe postala veliki hit i provela dve nedelje na prvom mestu Billboard liste najboljih pesama.Ove pesme su i najveći razlog zašto publika voli ovaj film jer se radnje filma ionako niko ne seća, mada je svakako ostala u sećanju sjajna igra tada 20-godišnje Jennifer Beals.


Utisci

Mjuzikl “Flashdance” koji izvodi “Pozorište na Terazijama” je zaista veoma zabavan a mi smo gledali izvođenje sa talentovanom balerinom i glumicom Minom Nenadović, koja je već pobrala odlične kritike, kao uostalom i njena koleginica Nevena, za svoje izvođenje.

Predstavlja predstavu koju mogu gledati i deca školskog uzrasta i čitava porodica jer zaista nema nekih nepriličnih scena a sve je prožeto odličnom muzikom i izvanrednom muzičkom pratnjom brojnog orkestra.


@Pozoriste na Terazijama

Možda smo očekivali neke bravuroznije scene plesa kakvima obiluje film ali ne treba zaboraviti da su te scene za film montirane i dosnimljene da tako izgledaju. Svejedno sigurno izvođenje i plesno i vokalno (čak i glavne glumice koja je primarno balerina) ansambla čine ovu predstavu zaista za nezaobilaznu svim ljubiteljima mjuzikala i zabave.


Takođe scene u klubu gde Aleks pleše ponekad, kada Aleksin lik nije prisutan na sceni, gube na dinamici i jednostavno nisu interesantne jer nemaju nikakve veze sa glavnom radnjom.

Povremeno se prati i priča o Gloriji – Aleksinoj drugarici i njenom dečko, koji je moramo priznati najneinteresatniji lik u čitavoj predstavi.


Ako bi se neko posebno istakao to je Teodora Tomašev, koja je sjajna u ulozi pevačice-igračice u klubu gde Aleks nastupa. Odlično je bilo njeno izvođenje prepeva pesme “I Love Rock ‘n’ Roll” Joan Jett u srpskom prepevu, koji je dobro urađen i slovi naravno “Volim rokenrol”.


@Pozoriste na Terazijama

Plašili smo se prepeva čuvenih pesama iz filma na srpski jezik – da slučajno neko na sceni ne zapeva najpoznatiju pesmu iz filma “Flashdance” sa refrenom “Ona je manijaaak… manijaaak” ali to se nije desilo jer je refren ostao kako je na engleskom i originalno otpena u filmu “She’s a maniac, maniac” – što je ispravna i jedina logična odluka reditelja.


Predstava traje sa pauzom oko 3h i ne treba je propustiti!

potaman9/10

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *