Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Moderni cirkusi sve su popularniji i publika ne propušta ovakve nastupe, kao što su nastupi kanadske trupe “Cirque du Soleil” ili fenomenalnih argentinaca koji su naša tema.

 

Ali pre svih njih postojao je teatarski fenomen čiji smo bili svedoci 1996.godine.

Pozorišna trupa “De la Guarda” iz Buenos Aires-a  te davne 1996. nastupili su sa svojom predstavom Vilja, Vilja (Villa, Villa) na 30-tom beogradskom pozorišnom festivalu Bitefu i osvojili Grand Prix Мira Trailović – najveću nagradu Bitef-a.

@ Fuerza Bruta

Malo je reći da su oduševili publiku koja je dupke ispunila prostor Šećerane dve noći.

Te magične večeri svi koji su bili prisutni osetili su pozorišnu čaroliju kakvu ranije nikada nisu osetili – jer su i oni samo postali deo predstave.

Ulazak u mračnu, visoku i praznu halu Šećerane sa neobičnim platnom koje je predstavljalo plafon u svakom posetiocu je izazvalo pitanje – Šta je sada ovo? Gde su naša mesta?

Uskoro smo mogli da primetimo zvezdano nebo iznad nas, muziku i tela koja iznad nas promiču tim platnom.

@Villa Villa – De la Guarda

Deo platno se cepa i stvorenje iz platna otima osobu iz publike i uvlači je u platno.

Posle shvatamo da je to glumica. Celokupno platno iznad nas se cepa i gomila igračkica pada na tlo.

Predstava u kojoj nemoguće postaje moguće počinje.

 

Predstava koja je toliko organska, prirodna, podsticajna da svaki čovek shvati da su sve stvari u životu ostvarive – odvijala se pred očima publike te večeri.

Sa muzikom koja i danas zvuči moderno i sveže kao i te davne 1996.godine.

Posle dva meseca je opozicija u Srbiji pobedila na izborima (koji istina nisu bili priznati od diktatora Miloševića) i dokazala da su promene ipak moguće.

I dan danas ova trupa radi slične programe – sada pod nazivom “Fuerza bruta” (Brutalna sila) ali i dalje pod vođstvom fantastičnog Diqui James-a.

Samo što su se sada visoko komercijalizovali i nastupaju po nekoliko meseci na određenoj lokaciji po prilično skupim ulaznicama.

Poslednji put su nama najbliže to bili nastupi u Holandiji.

Zato je i danas njihov šou, koji je stigao i na Broadway sa pop zvezdom Usher-om kao članom postave, smatra za jedinstveni događaj i 360* iskustvo koje se jedino može iskusiti na njihovim nastupima.

@ Fuerza Bruta

Ovaj neverovatni spoj muzike, scenskog pokreta, glume i scenskih efekata je nešto što ne traba propustiti a nadamo se da postoji mogućnost dolaska u Srbiji.

Postojale su inicijative i pregovori sa menadžmentom ali bez uspeha jer je njihov šou jako skup i produkcijski veoma zahtevan. Nadamo se ipak da će biti ostvariv u budućnosti.

Možda opet na nekom Bitefu ili u Areni – posle 25 godina pravo je vreme.

Pogledajte trejler nastupa na Broadway-u:

Kada se pogleda ovaj nastup shvatite da snovi mogu da se ostvare.

Nadamo se ponovnom susretu sa njima jer snovi se i ostvare ako ih dovoljno želite.

10/10

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *