SERIJA: “The White Lotus”, 2022. HBO – Najbolja serija 2022. i njen “iznenađujući” kraj
Courtesy of HBO

SERIJA: “The White Lotus”, 2022. HBO – Najbolja serija 2022. i njen “iznenađujući” kraj

Finale serije je konačno emitovano u ponedeljka 12.12.2022.godine na HBO Max servisu.
I dobili smo odgovore na pitanje koje je mučilo gledaoce uzbudljive HBO mini serije . – Ko umire od gostiju hotela “The White Lotus”?

Da li je to neko od četvoro prijatelja sa ljubavnim problemima ili neko od trojice muškaraca poreklom iz Italije koji traže svoje korene.


Courtesy of HBO

Svega je bilo u 7 epizoda ove zasigurno najuzbudljivije i najbolje serije koju smo imali prilike da vidimo tokom 2022.godine.


Courtesy of HBO

Reditelj i kreator serije Mike White nije izneverio ni u prvoj sezoni serije “The White Lotus” gde nas je vodio u „izmišljeni” resort lanca hotela „The White Lotus“ na Havajima. 

@Wikipedia     Mike White

Retko da je ko dobio želju da letuje na Havajima posle gledanja prve sezone – jer ništa nismo videli od lepota Havaja i primetno je lošije snimljena od druge sezone. Svakako i tada dramski zaplet i gluma su bile na visokom nivou.


Courtesy of HBO

Svejedno prva sezona serije je proglašena za najbolju mini seriju 2021.godine i dobila je čak 11 Emmy nagrada.

U drugoj sezoni smo dobili mnogo više nego u prvoj sezoni.

UTISCI – SERIJA: “The White lotus” – “Beli lotos”, HBO, 2021.

 

Reditelj se svesno trudio da izbegne ponavljanja tako da sve ono što ste očekivali da će se desiti nije se i desilo.
Dobili smo fantastične slike Sicilije kao i grada Taormine gde se glavna radnja odvija.


Courtesy of HBO

Sicilija će zasigurno privući i na ovaj način nove goste.

Hotel u kome je snimana serija takođe postoji i dalje će ugošćavati bogate goste kakve smo imali priliku da vidimo u drugoj sezoni serije.
Ne znamo da li im je prisustvo dve animir dame (Lusije i Mije) u hotelu “The White Lotus” dobra reklama ali sigurno je da su njih dve najviše profitirale od sedmodnevnog boravka družine gostiju luksuznog resorta.


Courtesy of HBO

ŠTA SE DESILO U FINALNOJ EPIZODI DRUGE SEZONE:

*spoiler alert*

Sedma poslednja epizoda druge sezone serije “The White Lotus” donosi donekle neočekivani kraj.
Ispostavlja se da je Tanja (Tanya McQuoid u tumačenju sjajne Jennifer Coolidge), jedini lik koji pratimo iz prve sezone (pored Grega koga bolje da nije srela), žrtva spletke gejeva koji žele da je ubiju.


Courtesy of HBO

Razlog je njen predbračni ugovor sa mužem Gregom koji njemu donosi pare jedino u slučaju njene smrti.

Greg je takođe gej a njegov ljubavnik Kventin – je pokretač čitave zavere a Grega ni ne vidimo u poslednjim epizodama, jer je svakako morao da obezbedi sebi alibi putovanjem u SAD.


Courtesy of HBO

Tanja je naslutila veze Kventina sa Gregom tako što je na fotografiji u Kventinovoj vili prepoznala muža Grega iz mlađih dana.
Čudi takva neopreznost od strane Kventina ali očigledno je autoru serije trebao neki mamac da i samim gledaocima bude prihvatljiv ovakav “čudni” kraj serije.


U uzbudljivom finalu Tanja se ne predaje tako lako i skupo prodaje svoj život.


 


Ono što ostavlja gorčinu je što Greg ipak ostvaruje svoj plan i dobija njen novac. Nadamo se da će istraga ipak utvrditi da je Greg uključen u zaveru ali to ostaje gledaocima na promišljanje.


 

Courtesy of HBO

Druga sezona je završena kao i uloga Tanje koju je sjajno odigrala –  Jennifer Coolidge velika prijateljica autora serije Mike White-a.Ovako opravdava Mike White razvoj događaja u finalu druge sezone serije:

“Not that I really wanted to kill Tanya, because I love her as a character and obviously love Jennifer, but I just felt like we’re going to Italy, she’s such a diva, a larger-than-life female archetype.”


Courtesy of HBO Tanya je “iskorišćavala” radnicu SPA centra obećavajući joj pomoć u otvaranju njenog SPA centra ali nije ispunila obećanje

Tanja takođe nosi veliki deo krivice jer je u prvoj sezoni prevarila radnicu u spa centru “The White Lotus” resorta na Havajima – obećavajući joj pomoć za otvaranje spostvenog spa centra. Time je poremetila svoju karmu i po kreatoru serije svakako zaslužila svoju kaznu.

Na početku druge sezone Tanja od direktorke resorta Valentine traži pomoć lokale gatare i kada joj ona prorekne u tarot kartama „Samoubistvo“ besna Tanja je otera.
Tanja je samo od nje htela da čuje da je Greg ne vara i da je još uvek voli.

Očito da je Greg lovac na bogate žene, što je moglo da se nagovesti i u prv0j sezoni kada su se oni i upoznali u luksuznom resortu “The White Lotus” na Havajima.


Kada rani Kventina na jahti očajna Tanja ga pita: „Da li Greg ima ljubavnicu?“ i dalje ne verujući da joj Greg nije veran i dalje želeći da je neko voli.


Courtesy of HBO

Dok su se ostale ljubavne kockice složile i tako na kraju dobismo ravnotežu u svim ljubavnim vezama Tanja je najveća gubitnica jer nije mogla da prihvati realnost okrutnog sveta koji je okružuje.


@HBO Dominik sa Lusijom i Mijom, profiterkama druge sezone

 


Čak i njena asistentkinja Porša lako podnosi njen nestanak i okreće se sebi – time predstavljajući današnju Z generaciju kojoj je najprimarniji sopstveni cilj i zabava. O njenom modnom stilu ne treba trošiti reči a činjenica je da su autori serije preterali oblačeći je kao nakaradu.


 

Courtesy of HBO

Tanja poput prave dive ostaje u Italiji a nama ostaje da sačekamo sledeću sezonu serije “The White Lotus” .
Po nekim najavama naredna sezona će se dešavati u Aziji – a nama za sada ostaje da nagađamo koja lokacija će biti izbor Mike White.
Pogađamo da bi Maldivi mogli biti izbor mada ni Tajland nije nemoguć izbor.


Courtesy of HBO


Ne bi nas čudilo da kreator serijala Mike White izabere potpuno neočekivanu lokaciju za snimanje treće sezone “The White Lotus”

– recimo Švajcarsku


U svakom slučaju Mike White će biti teško da prestigne kvalitet koji je sam postavio fantastičnom drugom sezonom.


 


Takođe Mike je sam sebi napravio problem odlučivši da završi Tanjinu priču iako je njen lik ubedljivo bio najomiljeniji u obe sezone ove fantastične serije.

Moraće dobro da se potrudi da joj nađe adekvatnu zamenu.
Srećno mu bilo u tome.

10/10Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *