Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Naslovi političkih magazina u Nemačkoj jasno asociraju da je i dalje tamo tema broj 1 Ukrajina i pitanje da li će doći do eskalacije sukoba.

Naravno da sukobi nikome normalnom ne predstavljaju rešenje – ali obzirom da sve komplikovaniju situaciju nije nemoguće da se situacija još više zakomplikuje.

 

 

@Focus

 

Tako da i “Focus” i “Stern” – pored “Der Spiegel”-a najznačajniji nedeljnici koji obrađuju i ekonomsko-kulturne teme na svojim naslovnicama novih brojeva i dalje najavljuju velike tekstove o Ukrajini i mogućim sukobima na njenoj teritoriji.

Istina to nije ništa novo i u ranijim mogućim najavama sukoba nemački mediji su zauzimali jasnu stranu koja je u potpunosti saglasna sa američkim i NATO stavovima.

Pitaju se naravno i koja bi bila Nemačka uloga u budućim sukobima.

Tako “Focus”, odličan magazin, donosi na naslovnoj naslov “Ledeni ratnik” – jasno misleći na Putina.

 

@Stern

 

“Stern” (na nemačkom znači “zvezda”) ide korak dalje i čak na naslovnoj se pitaju “Dolazi li rat?” – zaista jezive naslovne strane zbog kojih zaista nemamo želju da pročitamo tekstove koji stoje iza ovih naslova.

Ne znamo da li su uvek dobro upućeni nemački novinari i sada najupućeniji ali bismo kao i čitav normalan svet želeli da sve ostane na ovom pitanju i sa zveckanje oružja prestane.

Dovoljan nam je specijalni rat – tj. kovid pandemija. Ovaj rat – ako se bude pridržavao obrazaca trajanja velikih svetskih ratova trebao bi da traje još dve godine. Nadamo se i kraće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *