PREGLED NEMAČKE ŠTAMPE – FOCUS 09/21 – 27.02.2021

PREGLED NEMAČKE ŠTAMPE – FOCUS 09/21 – 27.02.2021

Odličan nemački magazin “FOCUS” dostupan je i kod nas po ceni od oko 800din. U broju koji je objavljen 27.02.2021. na naslovnoj strani kao udarna vest nije više korona nego se malo za promenu bave digitalnim valutama i donose veoma interesantan tekst o tome.

Obzirom da nismo u mogućnosti da kupujemo ove valute ta tema nam nije toliko bitna da bismo je ovde predstavljali.

Časopis donosi tekst o tome gde se u vašoj kući / stanu najviše troši energija – koja naravno izaziva da imate veće račune za struju. To smo mogli i da očekujemo od uvek štedljivih nemaca. Tako donose podatak da trećina energije se gubi kroz zidove a kroz prozore oko 12%.

Tu je i tekst o indijskoj borkinji za zaštitu životne sredine Disha Ravi i problemima sa kojima se ona sreće u Indiji. Intervju sa Elton Džonom je naravno ekskluziva a predstavljaju i kratak intervju sa glumcem Edinom Hasanovićem. Ovaj perspektivni glumac je poreklom iz Klise kod Zvornika, odakle se 1992. preselio u Nemačku i izgradio uspešnu karijeru.

Intervju sa slavnom pevačicom Bonnie Tyler je takođe našao mesto u ovom broju.

Jia Tolentino, novinarka “The New Yorker”-a i autorka brojnih knjiga takođe je predstavljena u ovom broju. Knjige ove interesatne autorke nisu do sada prevođena na srpski jezik.

U ovom broju je dat i veliki pregled E-Bike modela – koji su uglavnom samo dostupni na nemačkom tržištu.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *