Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Nemački magazin “Der Spiegel” u svom broju od 22.01.2022. bavi se pitanjima vezano za “hladni rat nerava” kao oni nazivaju dešavanja oko Ukrajine početkom 2022.godine.

Photo: Der Spiegel

Otuda i naslovna strana sa tekstom “Koliko daleko će ići Putin”?

Veliki deo ovog broja tiče se upravo te teme a takođe obraćaju i moguće posledice usled ovih dešavanja po pitanju snabdevanja gasom Nemačke i Zapadne Evrope.

Iako je “Der Spiegel” veoma bio uključen u dešavanja oko boravka Novaka Đokovića u Australiji i analizi njegovih PCR testova – u novom broju ni jednim slovom ne pominju dešavanja u Australiji i Novakovu deportaciju.

Veliki tekst donosi prikaz teme o prvom svetskom skladištu za visoko radioaktivni nuklearni otpad koji se gradi u Finskoj.

Ovo skladište se gradi u blizini malog finskog grada Eurajoki.

439 reaktora na 4 kontinenta proizvodi struju a samo u Finskoj postoji podzemno skladište za nuklearni otpad.

Zašto se smatra u Finskoj da je to dobro za njih?

Tu je i tekst  o novom filmu Paul Thomas Anderson-a zvanom “Licorice Pizza” koji on smatra svojim najličnijim filmom.

Film je imao 4 nominacije za Golden Globes nagrade a već je pobrao preko 50 nagrada.

Zašto reditelj koji je 8 puta nominovan za nagradu Oskar opet seli radnju svog filma u sedamdesete godine? Detaljan tekst o ovom reditelju donosi lep prikaz ovog visoko cenjenog filma – koji nadamo se možemo očekivati na FEST-u.

Na prvom mestu liste bestselera našla se nova knjiga Mišel Uelbeka, pisca koji je kod nas bio veoma pominjan i kada je u zadnji čas 2019. godine otkazao gostovanje na festivalu “Krokodil” – što mu mnogi nisu zaboravili.

@DuMont

Nova knjiga ove mušićave književne francuske zvezde pobrala je odlične kritike.

Na preko 700 strana pisac u novoj knjizi “Anéаntir” (“Poništiti”) donosi svoje viđenje društvenih odnosa i politike smeštenim u budućnost 2027.godine.

Za sada nemamo najavu izdanja ove knjige u Srbiji ali nesumnjamo da se može očekivati na proleće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *