Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Šta donosi “Nedeljnik” br. 483. – nedeljnik koji izlazi već 10 godina.

Čitali smo i prenosimo šta interesantno može da se pročita u ovom broju.

Pored komentara na ispovest Merime Isaković, koja je objavljena u broju 482, tu je i tekst o ljubavi Ive Andrića i intervju sa hrvatskom pop pevačicom i povremeno glumicom Severinom.

Broj posvećuje i veliki članak reagovanju na ispovest Merime Isaković koja je obeležila broj 482.

Tema broja je članak koji je napisao Mihael Martens pod nazivom “Povest o zatvoreniku 94408” – o Nenadu Jovanoviću, prvom mužu Milice Babić – velike ljubavi Ive Andrića. Obzirom da nijedna država koja je činila genocid nije tako detaljno vodila evidenciju svojih zločina kao što je to činila Nemačka, sada imamo ekskluzivno da čitamo o sudbini čoveka koga je veoma dobro poznao i sam Andrić.

Posle smrti Nenada Jovanovića Milica se udala za Ivu Andrića koji ju je čekao gotovo 30 godina i kojoj je on posvetio prozno-poetski triptih “Jelena žena koje nema”. Ali u ovoj priči nema ništa što bi upućivalo na neki sukob između ova dva čoveka, jer je Milica ostala uz Nenada do njegove smrti.

Članak donosi svedočanstva iz koncentracionog logora Dahau u tekstu na 11 strana.

Autor teksta je poznat našoj javnosti po biografiji o Ivu Andriću “U požaru svetova: Ivo Andrić – jedan evropski život” – biografiji koja je izazvala dosta kontroverzi u srpskoj javnosti.

U samoj biografiji je izneo pogrešne podatke o Nenadu Jovanoviću pa je ovaj članak prilika da se to ispravi.

 

 

Takođe na naslovnoj strani novina reklamira se i intervju sa Severinom.

Ovaj intervju prikazuje jednu racionalnu, inteligentnu i pored svega duhovitu osobu – koja otvoreno priča o svemu što joj se dešava.

U poslednje vreme pominje se njena uloga u spotu “Hejt Sloveni” – čini je cilj da se ukaže na međunacionalne uvrede koje su nažalost normalna pojava danas na internetu.

Od oca i majke je nasledila optimistični pogled na život. Otac je imao običan da kaže “Triba se rugat životu” što i ona primenjuje. Majka joj je kada joj je bilo najteže posle skandala sa snimkom sa broda – rekla “Tome ćemo se jednom smejati” i zaista danas se tome smeje.

Takođe Severina navodi u ovom odličnom intervju sa Brankom Rosićem – da sin može da prenoći kod nje samo dva puta mesečno, jer je po odluci suda starateljstvo pripalo njenom bivšem mužu. Ovoj odluci da dete ne bude uz svoju majku možemo samo da se začudimo i pitamo se kako je to uopšte moguće. Da li je izostala reakcija javnosti, šta je sa ovim sudom i kako je ovo moguće?

Ona napominje da već 6 meseci snima novi album – čije objavljivanje očekuje ovog leta. Ne treba zaboraviti da je Severina uvek imala velike ambicije kada je u pitanju njena karijera i da je većinu njih i ostvarila. Počev od nastupa na Evroviziji, saradnje sa Goranom Bregovićem, saradnje sa velikim rediteljem Tomažom Pandurom, 2013. godine na njenoj najuspešnijoj turneji “Dobrodošao u klub” koji je postavio nove visoke standarde  – samo su neka od dostignuća na primer.

 

 

Nažalost Tomaž Pandur preminuo je iznenada 2016. godine posle srčanog udara a važio je za vodećeg svetskog režisera – jedinog koji je uspeo da pretoči “Hazarski rečnik” u predstavu i napravi remek delo i u pozorišnoj umetnosti.  

Ona sve udarce života podnosi sa osmehom i kako kaže ima taj drniški humor – čisti, nepatvoreni koji je spašava u teškim situacijama. O Splitu, “Velom / malom mistu” takođe govori u ovom intervjuu.

Ona navodi da upravo čita knjigu “Okruženi psihopatama” koju preporučuje čitaocima.

Obzirom da je podnaslov ove knjige “Kako da sprečite da vas drugi iskorišćavaju” – jasno je na šta aludira.

“Nedeljnik” donosi opet i tekst protiv besplatnih pdf udzbenika i zaista nam nije jasno zašto opet ovaj nedeljnik donosi ovakve tekstove, nije im to prvi put a ne vidimo da daju mogućnost da se čuje i druga strana.

Tekst o medicinskim istraživanjima o metodama “podmlađivanje” takođe je interesantan kao informacija kuda ide svetska medicina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *