Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Serija “Bridgerton” – Netflix, 2020.-2022. – “romantična alternativna istorija Ujedinjenog kraljevstva”

Ljubitelji Netflix serije “Bridgerton” od 25. marta 2022. godine se ponovno druženje sa starim ali i novim junacima.


Obzirom da su problemi sa vojvodom i vojvodkinjom završeni u prvoj sezoni sada se radnja fokusira na druge likove a to će pored “stare” ljubavne priče između Daphne Bridgerton i Simon Basset biti priča o vezi starijeg brata Daphne Anthony i njegovoj vezi sa Kate.


 

 

Radnja druge sezone prati knjigu koju je napisala Julia Quinn “The Viscount Who Loved Me“.

Porodica Bridgerton se sastoji od osmoro braće i sestara o kojima se brine njihova majka udovica.

 

@Netflix

Osam knjiga koje je napisala američka autorka Julia Quinn o porodici Bridgerton biće ekranizovane tako da nas očekuje dugovečna serija koja je barem sudeći po prvoj sezoni postavila visoke standarde produkcije.


 

 

Serija “Bridgerton” počela je da se emituje kao glavni adut Netflix-a posle katoličkog Božića, tačnije 25.12.2020. godine.

Serija prati pripremu mladih devojaka za udaju i njihove napore za što boljom udajom.

Kako naterati najpoželjnijeg neženju na udaju.

Da li audijencija kod kraljice može da podigne cenu. Loš trač – da li može da pokvari sve.

 

 

Odmah je postala hit jer je ponudila uspešnu kombinaciju erotike, romantike, uvek interesantnog provodadžisanja i nečega što se može smatrati pretečom interneta – biltena Lady Whistledown koja objašnjava populaciji visokih Londonskih krugova ko je kakav u stvari.


Na kraju 8 i poslednje epizode 1 sezone – saznajemo indentitet ove osobe.


Serija je odlično snimljena i solidno odglumljena i zaista nudi ono što joj je cilj – zabavu i u suštini ništa više.

 

 

Realno to je ono što smo i tražili od ove serije ali obzirom da je jedan od producenata Shonda Rhimes (autorka Grey’s Anatomy) očekivali smo ipak više.

Shonda Rhimes je kreatorka i serije “Inventing Anna” o kojoj smo nedavno pisali:

UTISCI: Serija “Inventing Anna” – Netflix, 2022. – Nova hit serija Shonda Rhimes

 

Serija predstavlja alternativnu istoriju Engleske jer su u ovoj seriji predstavljeni ljudi raznih rasa kao nosioci visokih titula (čak je i kraljica tamne puti) – što u realnosti nije bio slučaj.

 

 

Ova intervencija je veoma interesantna jer ne vidimo ni jedan razlog zašto do toga nije stvarno i došlo.

Nažalost istorijske činjenice govore drugačije – jer u visokom društvu tadašnjeg Ujedinjenog Kraljevstva nije bilo mesta za ljude druge boje puti osim bele.


Jasno je šta su autori ovim hteli da pokažu a i to je svakako uticalo na popularnost serije kao i kvalitet ove serije koja će 2022-godine dobiti i drugu sezonu.


U ovoj seriji nema ništa od poruka za ravnopravnost svih rasa – jer ovde su sve rase predstavljene kao ravnopravne.

Posle odgledanih svih 8 epizoda promišljamo da li je ta osoba zaista neko ko je logično Lady Whistledown i moramo da priznamo da nam se baš i ne uklapa – ali dobro šta je tu je – barem se i to rešilo u 1 sezoni kao i situacija sa vojvodom i vojvodkinjom.

Ipak preporučujemo da pogledate ovu nadasve interesantnu seriju i pitamo se u kojem smeru će ići druga sezona.


Ako niste čitali knjige o Bridgerton porodici (koje i nisu prevedene na srpski jezik) – da biste utolili znatiželju pogledajte najavu za drugu sezonu koja je stigla na Netflix platformu.

 

Postoje izdanja ovih knjiga na hrvatskom jeziku a možete nabaviti i knjige na engleskom jeziku kojih ima i u našim knjižarama.

 

Cena pojedinačne knjige na engleskom jeziku u našim knjižarama je oko 1.200 dinara.

Očekujemo da sezona 2 bude podjednako zabavna kao sezona 1 koja je dugo bila najgledaniji sadržaj na “Netflix”-u dok je korejska serija “Squid Game” nije prestigla:

UTISCI: SERIJA “SQUID GAME”, NETFLIX, 2021.

 

 

ocena za sezonu 1 – 7.5/10

2 thoughts on “Serija “Bridgerton” – Netflix – Stigla je sezona 2 – “Viskont koji me je voleo”

  1. Lea says:

    Serija je ok ali kraljica da je crnkinja too much

  2. Mirka says:

    Postoje i knjige o porodici Bridžerton na srpskom. Izdavačka kuća BDR Media je izdala ove njige, kao i mnoge druge knjige Džule Kvin. Ja sam prvo pročitala knjige, NA SRPSKOM, pa tek onda otkrila seriju. Ako nekoga interesuju knjige i želi da sazna sudbinu ove porodice može online da poruči knjige. Super su, zaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *