Serija “Hacks” / “Komičari” 2021.-22., HBOMax – Serija o komičarima koja je zaista i smešna
@HBOMax

Serija “Hacks” / “Komičari” 2021.-22., HBOMax – Serija o komičarima koja je zaista i smešna

Redak je slučaj da je serija o komičarima zaista i smešna a mnogo je više primera da se u ovim serijama prikazuje druga strana lica komičara – njihova tuga koju vešto prikrivaju svojim šalama.

Skorašnji primer takvog “depresivnog” pristupa je serija u kojoj je Jim Carrey glumio komičara u serijama za decu – Jeff Picklesa, takođe za HBO u seriji “Kidding” koja nije najbolje prošla ni kod publike ni kod kritike.

Sada stiže druga sezona serija koja prati sudar novih generacija stand-up komičara u Las Vegasu i kako zvezda sa karijerom na zalasku može da se izbori sa tim. Posebno druga sezona serije je  veoma zabavna i često možete i da se iskreno nasmejete.

 

@HBOMax

 

Serija “Hacks”, prevedana kao “Komičari”, je komedija/drama koju su osmislili Lucia Aniello, Paul W. Downs i Jen Statsky a čija premijera je bila 13.maja 2021. na HBO Max streaming servisu koji je od marta 2022. godine dostupan i u Srbiji (uz naplatu oko 700din mesečno).

@HBOMax

 

Glavna uloga komičarke čija je slava na zalasku poverena je Jean Smart a tu su i Hannah Einbinder i Carl Clemons-Hopkins.

Jean Smart je glumila i u nekoliko skorašnjih HBO serija “Watchmen” i “Mare of Easttown”, a poznata nam je i iz druge sezone serije “Fargo”.

Serija prati pokušaje Deborah Vance (Jean Smart) da revitalizuje svoju karijeru saradnjom sa mladom autoricom skečeva Avom (Hannah Einbinder) ali ta saradnja ne ide baš kako treba.


Superiorna gluma Jean Smart u seriji “Hacks”, kao i odličan scenario sa paralelnim interesantnim pričama njenih saradnika i pričama o Avinom životu glavni su razlog za velike pohvale koje je ova serija doživela kao i brojne nagrade.


 

STRANGER THINGS / SEZONA no.4 – “NETFLIX” objavio 8 minuta prve epizode S4 !!!

 

Deborah Vance biva primorana da osveži svoje nastupe u Las Vegasu novim sklečevima jer publika je sve manje zainteresovana za njene jedne te iste skečeve zbog čega je i izgubila udarne termine vikendom u kazinu u čijoj glavnoj sali je nastupala.

Sve to saznajemo u prvoj sezoni serije.

@HBOMax

Hannah Einbinder glumi Avu 25-godišnju autorku skečeva kojoj agent nalazi posao sa Deborah a koji ona nevoljno prihvata jer sa tipom humora koji Deborah praktikuje ne oseća nikakvu povezanost. Ipak posao joj je neophodan i ona prihvata ovaj posao.

Mlada simpatična glumica Hannah Einbinder potiče iz glumačke porodice a glumila je uglavnom u programima sa stand-up nastupima sve do ove velike uloge.

Serija je dobila brojne nagrade – rekli bismo najviše savršenom glumom Jean Smart a najveće od njih su: Primetime Emmy Awards for Outstanding Writing, Outstanding Directing, and for Smart, Outstanding Lead Actress, kao i Golden Globe Award for Best Television Series – Musical or Comedy.

UTISCI:

Ovo što je naša tema je druga sezona serija koja je krenula sa emitovanjem od 12 maja 2022. godine a čije emitovanje jezavršeno početkom juna.

Svaka sezona serije ima po 8 epizoda.

@HBOMax

 

Druga sezona je svojevrsni road-movie koji prati naprasno organizovanu turneju po Americi gde Deborah pokušava da ispita da li su novi skečevi ono što publika želi da čuje.

Bolno je podnela, iako to pokazuje dostojanstveno, otkazivanje njenih nastupa iz udarnih termina u teatru u sklopu Kazina u Las Vegasu gde je nastupala i odlučuje da pripremi novi program za nastup.

 

@HBOMax

 

Redak je slučaj da druga sezona bude bolja od prve a to je sada upravo slučaj.

Poslednje dve epizode donose preokret radnje i uspešno uvode seriju finalu druge sezone.


Druga sezona je veoma cenjena i među kritičarima i na popularnom sajtu Rotten Tomatoes ima neverovatnih 100% pozitivnih kritika.


Ne propustiti ovu seriju jer za razliku od mnogih sličnih serija ova je veoma pozitivna i zabavna, pored poruka koje šalje o prihvatanju životnih okolnosti i nalaženju ličnog mira.

Takođe obratite pažnju i na odličan izbor muzike koji prati epizode ove serije.

Recimo ovaj sjajan remix pesme k.d. lang & Tracy Young – Constant Craving :

 

Realno je očekivati i sezonu broj tri ali to još uvek nije HBO i potvrdio.

9/10

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *