Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Dokumentarna serija “Human: The World Within” nedavno je emitovana na vodećoj streaming platformi “Netflix”.

@Netflix

Ova serija u 6 epizoda nudi prikaz funkcionisanja ljudskog tela, organa i brojnih kompleksnih sistema koji čine da ljudsko telo funkcioniše kako treba.

Prva epizoda se zove “React” i govori o nervnom sistemu i ulozi mozga kao centralnog organa,

druga epizoda se zove “Pulse” – govori o srcu dok treća serija “Fuel” govori o ulozi hrane i organima za varenje.

Četvrta epizoda “Defend” – govori o funkcionisanju ljudskog tela kada je ugroženo a peta nosi naziv “Sense” i naravno govori o osećajima.

Finalna epizoda nosi naziv “Birth” a govori o periodu trudnoće i rođenju.

Serija je ambiciozno zamišljena i zaista je nemoguće da se ovako komplikovani procesi predstave u šest 50-minutnih epizoda.

Svakako pohvale “Netflix”-u za ovako ambiciozan poduhvat i očekujemo da uskoro pripreme i zasebne serije gde bi se detaljnije razmotrilo funkcionisanje svakog od organa i sistema koji nam obogućavaju da budemo ljudi.

U vreme kada se sve više pažnja posvećuje virtualnoj inteligencije treba da se prisetimo koliko smo jedinstveni i šta nas to izdvaja od mašina.

potaman8/10

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *