Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Serija “Kljun” je nastala po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković i emitovala se od ponedeljka 04.10. na kanalu NovaS.

Serija se emitovala 4 dana u nedelji od ponedeljka do četvrtka u terminu 21:30h.

 

@UnitedMedia

 

Režija je poverena Jeleni Gavrilović i Urošu Tomiću.

Uloge između ostalih tumače : Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić i devojčica Drena Mršić.

Izvršni producent serije je Delirium Films a serija „Kljun“, snimljena u “United Media” produkciji.

Serija je snimana u Beogradu (između ostalog i na Banjici), Subotici, Paliću, Senti, Mokrinu, Pančevu…

Radnja serije se može opisati ovako:

“Uspešna detektivka Sonja Kljun dobija zadatak po kazni da u Suboticu istraži navodno samoubistvo. Odlaskom u Suboticu ona ima priliku da razotkrije misterioznu organizaciju koja stoji iza ubistva, ali i da otkrije tajne njene prošlosti.”

Već posle prve epizode jasno je da se radi o odličnoj seriji koja svojom atmosferom podseća na nordijske noir serije ali ima i lokalno obilježje što je čini posebno interesantnom za naše gledalište.

Posebno je odlična u glavnoj ulozi Ivana Vuković koja je fascinantno donela ulogu policijske inspektorke koja po kazni dobija zadatak da se preseli u Suboticu i istraži naizgled jednostavan slučaj samoubistva mladića u Subotici.

Ono što saznajemo već posle prve epizode je da ona definistivno neće u Subotici ostati 2-3 dana, kako kaže svojoj maloletnoj kćerki, nego mnogo duže,

Serija ima 10 epizoda i za sada nije dostupna za besplatno gledanje na portalu NovaS – što je bio slučaj sa serijom “Aleksandar od Jugoslavije”. Može se pogledati preko “EON” aplikacije, koja je dostupna svim EON SBB korisnicima.

Prvi utisci su više nego dobri i sa nestpljenjem očekujemo nastavak ove interesantne serije čudne atmosfere i verujemo da će biti i druga sezona.

Serija je dobitnik i nagrade na festivalu u Kanu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *