Serija “The Night agent”, 2023. Netflix – Šta će im pominjanje Jugoslavije u hit seriji?
@Netflix

Serija “The Night agent”, 2023. Netflix – Šta će im pominjanje Jugoslavije u hit seriji?

Serija “The Night agent” kreirana je od strane Shawn Ryan a po bestseleru Matthew Quirk.

Serija koja je dostupna na platformi “Netflix” odmah po objavljivanju 23.marta zasela je na prvo mesto gledanosti – širom sveta pa tako i u Srbiji. 


@Netflix

Ova serija je prva u čak 93 zemalja – a po Netflix-u to je čini trećom najgledanijom prvom sezonom neke serije od kada postoji “Netflix” platforma.

Glavne uloge igraju Gabriel Basso i Luciane Buchanan koji ranije nisu ostvarili bitnija glumačka dostignuća ali su se u ovoj seriji sa povremeno “bušnim” scenarijom dobro snašli.

Serija “Three-Body” – 2023., CCTV – Kineska ekranizacije najbolje SF knjige XXI veka

Utisci:

Glavni glumci nam nisu poznati od ranije. tek ih čeka dobra karijera, ali je evidentna hemija između njih koja čini da nestrpljivo gledate nove epizode.

Ovo je serija o FBI agentu koji prima neočekivani noćni poziv sa informacijom o dvostrukom ubistvu  i upleće se u mrežu spletki koja seže sve do potpresednika USA. Devojka koja je svedok ubistva je u opasnosti a on je tu da joj pomogne.

Brzo otkriva da postoji “krtica” u Beloj kući kojoj nije prioritet bezbednost USA.


@Netflix

Interesantno je da se jedan od likova (i žrtava) preziva Pavelić a da je kao mesto njegove smrti pomenuta Crna Gora. Takođe u novinskom izveštaju, prikazanom u seriji, pominje se da je on srpskog porekla.

Izgleda da scenaristi (verovatno i pisac knjige) nisu uradili domaći zadatak i tako saznali da zemlja njegovog porekla može da bude samo Hrvatska.

Samo još jedan pokazatelj da Netflix slabo poznaje istoriju balkanskih zemalja – obzirom da se Hrvatska ne pominje u ovih par scena. U seriji pominju i Jugoslaviju kao državu porekla pojedinih protagonista serije.

 

Preporuka za ovu ipak uzbudljivu i solidno izvedenu seriju koja je možda znak da možemo očekivati uskoro i još bolje serije servisa “Netflix”.

8/10

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *