Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Serija “Tokyo Vice” u 8 epizoda donosi priču koja se dešava devedesetih godina prošlog veka u Japanu.

Novinar Jake Adelstein je napisao memoare 2009 – “Tokyo Vice: An American Reporter on the Police Beat in Japan” koji su sada ekranizovani u interesantnu seriju koju emituje HBO Max.

Serija se emituje u Srbiji sa zakašnjenjem ali se očekuje da tokom maja bude emitovana u celosti.

Nije najvaljena druga sezona ali u njenu korist je svakako informacija da je serija bila veoma gledana na HBO Max platformi.

 

@HBO Max

Nosilac glavne uloge novinara Adelstein-a je Ansel Elgort.

Ansel Elgort je najveću slavu dobio ulogom u Spielberg-ovom filmu “West Side Story”

Interesatno je da je prvu epizodu režirao reditelj Michael Mann.

@HBO Max

Pratimo priču o prvom amerikancu – novinaru koji dobija posao u najvećim japanskim novinama u seriji nazvanim “Meicho Shimbun”.

Ove novine ne postoje u Japanu pa je očito da se u stvari radi o novinama “Yomiuri Shimbun” za koje je Adelstein radio 12 godina i to od 1993. do 2005. godine.

Prvi zadaci su mu vezani za crnu hroniku a na osnovu sumljivih samoubistava o kojima izveštava zaključuje da iza svega stoje kriminalne grupe  tkz, krimi podzemlje i “Yakuza” organizacija.

Početna maltretiranja koje Jake doživljava u redakciji podsećaju nas na film “Strah i treptaj” gde se takođe prikazuju pokušaji integracije mlade službenice u zatvoreno japansko poslovno okruženje.

Prvi utisci o seriji su prilično pozitivni – a da li će ostati takvi do kraja 8 epizode – detaljnije uskoro.

 

8/10

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *