Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Serija “Toma”, svojevrsni nastavak filma, u 8 epizoda o legendarnom pevaču i boemu Tomi Zdravković, donosi nam neispričane priče koje nisu našle svoje mesto u filmu “Toma”.


Film “Toma” je režirao Dragan Bjelogrlić  i ovaj film je sa više od 1.100.000 gledalaca najgledaniji film u srpskoj kinematografiji.


Кобра филм

 


Naravno glavna uloga legendarnog pevača Tome Zdravkovića pripala je Milanu Mariću, voljenom glumcu i stalnom članu pozorišta JDP, koji je trenutno veoma gledan u kultnoj predstavi “Edip”.Serija će se emitovati premijerno od subote 23.decembra na “Superstar” televiziji a televizija Prva, koja ima nacionalnu frekvenciju, emitovanje počinje 25.decembra i emitovaće seriju svakog ponedeljka u 21h.


Serija će se emitovati subotom i nedeljom od 21h – počev od 23.12.2023.godine na Superstar TV i ponedeljkom na TV Prva od 21hAutori serije ovako najavljuju seriju:

“Zaplet priče počinje u trenutku kada jedan stari, uvaženi doktor u penziji, koji se nedavno preselio iz ogromnog stana u centru grada na splav na Savi, gde živi kao vuk samotnjak, otuđen od ljudi i rodbine, kreće u grad da održi predavanje studentima medicine na temu doktorske etike i odnosa prema pacijentu.

Međutim, on, umesto da priča iz svog iskustva i kaže koju reč o svojim stavovima i shvatanjima tog problema, studentima pušta muziku Tome Zdravkovića, tera ih da slušaju reči koje ovaj peva i priče koje priča.

Tada kreće priča o Tomi i njemu, Doktoru.”

WIKIPEDIA Serija TomaPored poznatih likova iz filma “Toma” predvođenih Milanom Marićem, Tamarom Dragićević (Silvana Armenulić)Petrom Benčinom (doktor Hadžipopović) u seriji nas očekuju i mnogi velikani vremena kada je Toma Zdravković širom Jugoslavije bio velika zvezda i boem.


Кобра филм

Tako da Vojin Ćetković igra Dragana Nikolića, Žika Todorović svog oca Boru a Radomir Nikolić igra Zorana Radmilovića.

Iako je film “Toma” počeo svoj dugomesečni bioskopski život u septembru 2021.godine serija je morala biti dosnimavana pa se i zato preko dve godine čekalo na početak prikazivanja serije “Toma“.


Delovi serije su snimani i u Sarajevu na Baščaršiji, kada je u decembru 2022.godine i završeno snimanje serije.


 

Кобра филм

Obzirom da je film ipak bio ograničen na 140 minuta trajanje sada dobijamo prilku da u 360 minuta pratimo uzbudljiv život naše legende i uživamo u pesmama koje je Toma Zdravković preneo u besmrtnost.

Uskoro detaljnije o utiscima o seriji “Toma“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *