Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Magazin “Stern” (prevod na srpski – zvezda) – još je jedan odlični nemački magazin pored magazina “Focus” i “Spiegel”.

Dostupan je i kod nas, trafike u tržnim centrima i knjižara kraj Delfi-ja kod Narodnog pozorišta, po ceni od oko 850 dinara.

Novi broj naslovnu stranu posvećuje “pobedi nad koronom” – koja se i njima bliži.

 

@Stern

Otuda i naslov “Ko je sledeći? / Šta je sledeće?”. Šta pošto se svi vakcinišu – što će u narednih par meseci postati njihova realnost – “Kako se vratiti u život”.

U ovom odličnom tekstu, kako smo i navikli od nemačkih novinara, oni pišu da je više od 33 miliona ljudi u Nemačkoj već primilo prvu dozu vakcine a od tog broja 11 miliona i drugu dozu. Takođe i kod njih se propagira da vakcinisani imaju više slobode u kretanju – da bi time stimulisali vakcinaciju. Takođe tu su i odgovori na pitanja: “Smeju li trudnice / deca da se vakcinišu?”, “Koja vakcina je najbolja za mene?” i sl.

Tekst o Eko-bilansu tj. o tome koliko kupovina “biljnih” napitaka od ovsa ili soje, umesto kravljeg mleka, čini veću korist životnoj sredini od korišćenja kravljeg mleka –  takođe je na jednoj stranici našao mesto u ovom broju.

Ne čudi nas da po njihovom istraživanju korišćenje ovsenog ili sojinog mleka ima manji negativni uticaj na klimatske promene. Sojino mleko utiče 60% manje, a ovseno 70% manje na klimatske promene u odnosu na negativni uticaj koji ima proizvodnja kravljeg mleka.

To je u skladu sa globalnom akcijom da se što više utiče na smanjenje konzumacije životinjskih proizvoda – čemu ćemo zasigurno biti svedoci u narednom periodu.

Tu je i velika fotoreportaža gde predstavljaju “Poslednji raj na Zemlji”- Amazonske šume Brazila.

Ova časopis obiluje odličnim fotografijama pa tako i ovaj broj.

Afera sa prinudnim spuštanjem aviona u Belorusiji i privođenja putnika takođe je tema ovog broja, kao i tekst o sukobima Izraela i Palestine.

Ovaj magazin ima i deo namenjen kulturi – gde imaju i listu bestseler knjiga. Interesantno je da je najčitanija knjiga – nova knjiga autorke “ljubića” Lusinde Rejli – koju kod nas objavljuje “Laguna”. Ova knjiga se zove “Nestala sestra”.

Na listi albuma nama poznata imena su samo the Black Keys i St. Vincent sa njihovim novim albumima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *