Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Opis: The Hater je poljski film opisan kao triler drama u kome pratimo sudbinu neuspešnog studenta koji u očajanju pronalazi posao u agenciji čiji je zadatak da preko interneta za svoje klijente vodi negativnu kampanju protiv konkurenciji.

Obzirom da se ljudima lako manipuliše i ovde pratimo kako se, pogotovo labilnim ljudima, lako može manipulisati i promeniti im percepcija viđenja stvari.

Svedoci smo prisustva botova a ovaj film pokazuje kako je moguće izazivanje i velikih promena i lomova u jednom društvu samo pomoću veštog manipulisanja ljudima.

 

KOMENTAR:

Film je veoma uspeo i lako dopire do gledalaca jer je nažalost svako od nas svedok da se svaki čovek uz pomoć medija i društvenih mreža može predstaviti kao najgori čovek na svetu.

Nažalost ovo je danas univerzalna priča i obzirom da je veoma vredno videti ovakav film – ne treba ga propustiti na Netflix-u.

Ono što možemo zameriti ovom filmu je ljubavna priča koja neuglednog i nadasve neprivlačnog glavnom glumca dovodi u vezu sa predmetom njegovih želja. Pozivanje na poznanstvo iz detinjstva ne pije vodu – jer nikakva hemija ne postoji između njih.

To ne znači da glavni glumac nije odradio dobar posao – on upravo svojim izgledom pokazuje da je dete sa sela i neko ko mora da se bori do kraja da bi uspeo u velikom gradu.

 

 

To je i najtanji deo filma.

Takođe je potpuno nelogično da je devojka koja započinje novi život na drugom kraju sveta, sa zgodnim momkom, spremna da to sve ostavi zbog ovako nesimpatičnog lika.

Granice do kojih je “hejter” spreman da ide očito govore da se radi o čoveku bez imalo empatije – psihopati.

Načini na koji on postiže svoje ciljeve krajnje su jednostavno i bez prepreka sprovedeni što zaista  ne možemo tako lako da progutamo od ovog filma.

Preobraćanje zločinca u opštenarodnog heroja nešto je što je više puta viđeno na filmu i nešto je što je gledaocu ovog filma jasno da će se dogoditi i ovde.

Film drži pažnju po principu – da vidimo dokle je spreman da ide da ostvari svoje ciljeve.

Svako u svom okruženju može da nađe slične osobe. Ako baš nema neka upali TV.

I nažalost to se uskoro neće promeniti. Zato je gledanje ovog filma otrežnjujuće i nešto što se ne zaboravlja.                        

OCENA:

8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *