Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Predstavljamo jednu od boljih knjiga popularne psihologije pisana od strane francuskog pisca i prevodioca Dalaj Laminih dela, koji živi na Tibetu a koji se zove Matje Rikar (Matthieu Ricard).

Pre 5 godina su novine pisale o njemu kao o “najsrećnijem čoveku na svetu” jer jer jedno istraživanje u kome je i on učestvovao pokazalo da tokom meditacije ima aktivnosti mozga do tada neizmerene koje ukazuju na visoku mogućnost doživljavanja sreće.

 

@Wikipedia

 

Čim počnete da čitate ovu knjigu jasno vam je de ovo nije još jedna od mnoštva knjiga popularne psihologije koje su odavno preplavile naše knjižare.

Mnoštvo istina, koje često čovek neće sebi da prizna, mogu se pročitati u ovoj knjizi.

Koliko je vremena svaki čovek posvetio svom obrazovanju ali nikada nema vremena da se posveti sebi da pogleda “unutar sebe”.

 

 

“Svi težimo sreći, ali kako je pronaći, zadržati, definisati? Na to pitanje, pre svega filozofsko, koje zapadnjački mislioci dočekuju s pesimizmom ili porugom, Matje Rikar nalazi budistički odgovor: zahtevan ali lekovit, optimističan i pristupačan. Prestanimo da uporno tražimo sreću van nas samih, naučimo da gledamo u sebe, prestanimo da gledamo samo sebe, prihvatimo pristup koji je istovremeno meditativan i altruističan…

Kao pripadnik dveju različitih kultura, obogaćen svojim monaškim iskustvom i razgovorima s najvećim mudracima današnjice, i dobar poznavalac svetih tekstova ali i patnji ljudske duše, najpoznatiji i najpriznatiji ambasador budizma u Francuskoj nudi nam svoje strastveno razmišljanje o putu do istinske sreće i načinima na koje možemo da je dosegnemo.

„Sreća ne dolazi automatski, to nije milost koju nam nekakva blagonaklona sudbina podari, a koju nam preokret te iste sudbine može oteti. Ona zavisi od nas samih. Čovek ne postaje srećan preko noći, već strpljivim radom, iz dana u dan. Sreća se gradi, što zahteva i trud i vreme. Da bismo postali srećni, moramo umeti da promenimo sebe.“ – Luka i Frančesko Kavali-Sforca, La Science” du bonheur

Zaista interesantna knjiga – puna poučnih životnih saveta. Cena u knjižarama oko 800din.

9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *