UTISCI: Koncert Nemanja Radulović & “Double sens” – Kolarac, 30.10.2022.godine
@WarnerClassics/Mascom

UTISCI: Koncert Nemanja Radulović & “Double sens” – Kolarac, 30.10.2022.godine

I ovaj koncert Nemanje Radulović u Srbiji (posle februarskog na istom mestu) izazvao je veliku pažnju publike iako je Nemanja Radulović vec nastupao u Beogradu ove godine.

 

@WarnerClassics/Mascom

 


@Potaman

Kada je tokom oktobra konačno i objavljen njegov novi album “Roots” (“Koreni”) shvatili smo šta nas očekuje na koncertu koji je predviđen kao promocija ovog albuma.

Čitav projekat “Roots” je realizovao sa svojim prijateljima iz orkestra “Double sens”.


@Kolarac

Lista pesama na albumu “Roots”:

1 Hommage à Aleksandar Šišić (medley)

2 Makedonsko devojče

3 Gelem, Gelem (“Opre Roma”, Romani anthem)

4 The Butterfly Lovers

5 Danse espagnole from La vida breve

6 King David

7 Mndra mja

8 Manhã de Carnaval

9 Indifférence

10 Hommage à Jean Carignan (medley)

11. Takeda Lullaby

12 Mambo

13 Moscow Nights 

14 Por una cabeza 

15 Što te nema

16 Gypsies Are Found Near Heaven

17 Katchur Khan
UTISCI SA KONCERTA:

Ulaskom u salu primećuje da je i publika na sceni sto je čest slučaj na Nemanjinim koncertima zbog ogromnog interesovanja.
Uskoro na scenu stupa i 16-člani orkestar u kome je i Aleksandar Sendlar ko-aranžer pojedinih pesama i bitan Nemanjin saradnik na ovom albumu.
Aleksandar je u par kompozicija solo izvedbama pokazao vrhunsko umeće na  raznim instrumentima.
Zatim na scenu stupa i Nemanja koga publika gromoglasno pozdravlja.

@Potaman

Nemanja je primetno dirnut prijemom i publici se obraća rečima da je njegov cilj da širi ljubav i pozitivnu energiju uprkos svim lošim stvarima koje nas okružuju.

@Kolarac/mts Potaman Izvod iz programa koncerta

Uvid u program jasno stavlja do znanja da je ovo promocija albuma “Koreni” – “Roots” pa su i kompozicije poput razgranatog korenja svoje izvorište našle u raznim zemljama (čak 24 zemlje).

Koncert otvara kompozicija sa porodičnim stablom “Irska-Kvebek-Škotska” i ovo je rekli bismo prvi / mirniji deo koncerta jer nas u drugom delu čekaju brži ritmovi gde se bilo teško zadržati na sedištu.

@Potaman Program koncerta 30.10.2022. – promocija albuma “Koreni”

Ksenija Milosevic mu se pridruzuje u solo izvedbama kompozicija “Gelem gelem”, “Što te nema” i još par pesama.
Nemanja nam je otkrio i sjajnu vokalnu solistkinju pored toga što je sjajna violinistkinja.

@Potaman

Pesma Jadranke Stojakovic “Što te nema” emotivna oda onima kojih više nema našla je svoje mesto u prvom delu  koncerta a koja je po mnogima bila vrhunac prvog dela koncerta.


Ova izvedba dobila je i još veći emotivni naboj kao pesma posvećena svima koji nisu fizički pored nas ali osećamo njihovo prisustvo. Svaki čovek može lako da se identifikuje sa tim osećajem.

@Potaman

Publiku ocekuje 15 minutna pauza a Nemanja se sprema za drugi dinamičniji deo koncerta.
Kada je neko vrhunski muzičar on može da savršeno reprodukuje i donese svoj licni pečat takvim delima kakvi su klasici “Gelem gelem” ili “King David”.


Polet sa kojim je čitav ansambl izvodio kompozicije nošen neverovatnom Nemanjinom energiju preneo se i na publiku koja je frenetično pozdravljala kraj svake kompozicije. Brzi ritmovi su se ređali jedan za drugim a o sigurnoj izvedbi ne treba trošiti reči.


Kompozicija posvećena Aleksandru Šišiću (bio je jedan od najpoznatijih violinista svih vremena i solista Velikog narodnog orkestra Radio Beograda) otvara drugi deo koncerta.
Za ovu kompoziciju je snimljen i zabavni spot u Skadarliji a Nemanja, Aleksandar i ekipa DS su se super zabavili.
Nemanja i DS nas voze od Izraela preko Japana sve do Kube kada nas dočekuje poletni “Mambo” pri kome je i Nemanji bilo teško da ne zaigra.

@Potaman

Nemanja je publiku počastio sa čak 3 bisa u kojima smo čuli na kraju i “Nišku banju” – pesmu koju Nemanja voli da izvodi publici u Srbiji.
Ne treba da čudi sto je album “Roots” Nemanje Radulović, njegova prva saradnja sa “WarnerClassics” izdavackom kućom odmah po objavljivanju zaseo na prvo mesto liste albuma klasične muzike u Francuskoj. I tamo ga publika voli slično kao u Srbiji. 

Nemanja se i sam zahvalio prijateljima iz Francuske a jedan od članova “Double sense” ansambla – Gijom je sin porodice koja mu je pružila veliku pomoć tokom godina osamostaljivanja u Francuskoj.

@Potaman

Dva sata su prosla kao tren i tri bisa su bila Nemanjin poklon publici koja da se pita nikada ga ne bi puštala kući.
Nemanja je sa svojim “Double sens” na svetskoj turneji kojoj prenosi svoju muziku poreklom iz 24 zemlje, koliko ih se naslo na albumu “Roots”.
Takođe Nemanja tokom ove i naredne 2023.godine nastupa i sa svojim klasičnim repertoarom a nadamo se već u prvoj polovini naredne godine ponovnom druženjem sa Nemanjom jer na njegovim koncertima uvek dobijete i više nego što očekujete.

 10/10

1 Comment

  1. Vesna

    Nemanja je prava dusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *