Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Muzičko nasleđe grupe “Ekatarina Velika” je svima poznato.

Video spotove grupa EKV nije često objavljivala, ali su svakome posvećivali veliku pažnju kao recimo fantastičnom spotu za pesmu “Dum dum”.


Pravo je blago kada naiđete na spot koji nikada niste videli – pa bio on i “fan-made video”.

Radi se o spotu za pesmu “Modro i zeleno“.


Grupa je prva tri albuma snimila u Sloveniji za izdavačku kuću RTV Ljubljana jer RTB-PGP (sadašnji PGP RTS) nije imao sluha za njihovu muziku. Posle komercijalnog uspeha trećeg albuma “S’vetrom uz lice” menjaju izdavačku kuću.

Od albuma “Ljubav” uspostavljaju saradnju sa RTB-PGP.


@Mascom

Drugi album grupe nazvan je po tadašnjem novom nazivu grupe – “Ekatarina Velika” i zakucao je njihov kultni status koji su izgradili debi albumom “Katarina II”.


Knjiga o EKV: “Rok poeta Milan Mladenović”, 2022. izdanje “Službeni glasnik”


Ovaj album je danas veoma cenjen a vinil je jako redak i dostiže cene preko 100 eura.

Svima ljubiteljima grupe je dobro poznat spot za uvodnu pesmu sa ovog albuma “Oči boje meda“.


@Wikipedia

Sličnog senzibileta je i ovaj spot za još jednu sjajnu pesmu “Modro i zeleno” (B1 sa ovog albuma)


Radi se o sjajnom spotu za pesmu “Modro i zeleno” koji ima svoju priču i treba ga odgledati do kraja.


@Wikipedia

Pesma “Modro i zeleno” objavljena je na albumu “Ekatarina Velika” – 1985. godine a u video radu vidimo članove benda EKV: Bojana, Margitu i Milan u neočekivanim scenama u ovoj modernoj priči o Edipu.

Modro i zeleno” je jedna pd najboljih pesama koje su EKV snimili i sa video spotom dobija novo značenje. 


Još jednom imamo potvrdu visokih umetničkih dometa kojima je grupa “Ekatarina Velika” uvek i čitavim svojim stvaralaštvom težila.Zahvaljujući zaljubljeniku u njihov rad ovaj spot je dostupan na u-tube kanalu – zaista mu svaka čast na tome. 


Na albumu i ovoj pesmi je gostovao i sjajni Massimo Savić, koji nas je nažalost krajem 2022.godine napustio a koji je bio veliki prijatelj članova benda EKV.

Ne sumnjamo da su sada svi na nekom lepšem mestu i da se Massimo, Margita, Bojan i Milan ludo zabavljaju.

10/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *