Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Prvi broj časopisa “National Geographic” izašao je 1888. godine u Americi a u Srbiji se ovaj časopis prvi put pojavio u oktobru 2006.godine i od tada izlazi na radost velikog broja pretplatnika i ostalih čitalaca.

Svojim specifičnih malim formatom – odličnim fotografijama i ekskluzivnim tekstovima donosi svet u vašu sobu i otvara vidike velikom broju čitalaca.


Aprilski broj donosi priču o morskim konjicima – fascinatnim životinjicama koje kao da su objedile više životinja u svom čudnom izgledu.


photo: National Geographic Srbija

Od martovskog broja cena časopisa je 499 din što je prava šteta jer će ovim poskupljenjem, koje je verovatno opravdano, ovaj časopis imati manji broj čitalaca.

Pretplatnike ovo poskupljenje (za sada) ne pogađa pa je šteta ako niste (nismo) pretplatnici. U svakom slučaju moguće je po povoljnim cenama naći stare brojeve putem internet prodaje.


Naravno novi broj nosi aktuelne teme i zato je uvek tako privlačno kupiti novi broj i osetiti miris novog tek štampanog papira.


Naslovna strana je pravo remek delo – prelepi crtež dva morska konjica povezana svojim repićima.

Kupiti ovaj broj možda deluje skupo ali ako želite dosta fotografija se može i uokviriti i time ulepšati prostor doma.

Morske konjice smo imali prilike da vidimo u Akvarijumu Boka u Dobroti pored Kotora.

Preporuka je da ako ste u prilici posetite ovaj (ne tako veliki) javni akvarijum koji je otvoren u junu 2021. godine.

Morski akvarijum u Akvarijumu u Boki – morski konjici u svom zanosu:

Photo rights: Potaman.com

Nažalost u Tropikarijumu u Beogradu nemaju morske konjice jer je njih veoma teško držati u morskim akvarijumima van morskih područja, jer su izuzetno osetljive na promene uslova u akvarijumima.

Aprilski broj izuzetnog časopisa “National Geographic” donosi priču o morskim konjicima koju možete pogledati na sajtu:

National Geographic – “The weird, wondrous world of seahorses”

U aprilskom broju donosi i priču o reci Gang i ogromnoj količini plastike u ovoj indijskoj reci kao i reportažu iz Kube i priču o pticama i kubanskoj strasti prema pticama pevačicama.

potaman 9/10

(ocena manje zbog poskupljenja časopisa)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *