Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Film “Duran Duran: A Hollywood High” igrao je u našim bioskopima samo jedan dan u četvrtak 10.11.2022.

Film uz ekskluzivne nove intervjue, video zapise iza scene i neviđene arhivske snimke, slavi četiri decenije dugu karijeru benda.

Svako ko voli ovaj bend ne treba da propusti ovu priliku da pogleda film o velikanima pop muzike koji izgleda sa turnejom “Future past” ne planiraju da dođu u naše krajeve.

2018-te je BBC snimio film “Duran Duran: There’s Something You Should Know” koji donosi lep prikaz karijere ove slavne grupe.

Ova godina je odlična za Duran Duran jer je poslednji album “Future past” dobio odlične kritike a ove godine ulaze i u čuveni “Rock & Roll Hall of Fame”.

Rock & Roll Hall of Fame: Sjajni bend Duran Duran” – ulazi u RnR Kuću slavnih

U subotu 05.11.2022. održana je “Rock & Roll Hall of Fame” ceremonija  a novim “stanarima” će se na sceni pridružiti i John Mellencamp i Bruce Springsteen.

Koncert se održao u Los Angeles-u u “Microsoft Theater”-u a nastupili su pored “Duran Duran” i Pat Benatar, Eurythmics, Carly Simon, Eminem, Dolly Parton i Lionel Richie.

Gitarista Andy Taylor kao i njegova zamena u bendu Warren Cuccurullo, koji je menjao Andy-ja u bendu od 1989 do 2001. , su bili planirani na ovoj ceremoniji da se priključe DD ali je Andy nažalost bolestan i poslao je poruku koju je Simon pročitao.

Utisci o filmu:

Film na početku donosi priču o boravcima grupe “Duran Duran”  u Americi sa posebnim osvrtom na njihov boravak u Los Anđelesu gde se koncert povodom 40 godina njihove karijere i održava.

Zatim nam sledeju koncert koji je održan na krovu zgrade sa malobrojnom VIP publikom. Savršen koncert kome nemamo šta da prigovorimo osim što je jako kratko trajao da u ovom 75-minutnom filmu smo imali prikike da čujemo samo 7 njihovih hitova i 5 novih pesama sa sjajnog novog albuma.

Lepo je bilo videti na velikom platnu savršenu usviranost i povezanost svih članova benda koji i posle 40 godina se odlično zabavljaju na sceni. 

Dolby atmos zvuk u Cineplexx-u u TC Galerija je bio savršen.

Set lista pesama sa koncerta:

A View to a Kill
Invisible (sa albuma “Future Past”)
All of you (sa albuma “Future Past”)
Notorious
Come Undone
Give it all up (sa albuma “Future Past”)
Pressure Off
White Lines (Don’t Don’t Do It)
Anniversary (sa albuma “Future Past”)
Ordinary World
Tonight United  (sa albuma “Future Past”)
Hungry Like the Wolf

  9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *