ČITAMO: Nemački magazini “Stern” i “Focus” i dalje sa Ukrajinom u glavnom fokusu
@Stern

ČITAMO: Nemački magazini “Stern” i “Focus” i dalje sa Ukrajinom u glavnom fokusu

Naslovi političkih magazina u Nemačkoj jasno asociraju da je i dalje tamo tema broj 1 Ukrajina i pitanje da li će doći do eskalacije sukoba.

Naravno da sukobi nikome normalnom ne predstavljaju rešenje – ali obzirom da sve komplikovaniju situaciju nije nemoguće da se situacija još više zakomplikuje.

 

 

@Focus

 

Tako da i “Focus” i “Stern” – pored “Der Spiegel”-a najznačajniji nedeljnici koji obrađuju i ekonomsko-kulturne teme na svojim naslovnicama novih brojeva i dalje najavljuju velike tekstove o Ukrajini i mogućim sukobima na njenoj teritoriji.

Istina to nije ništa novo i u ranijim mogućim najavama sukoba nemački mediji su zauzimali jasnu stranu koja je u potpunosti saglasna sa američkim i NATO stavovima.

Pitaju se naravno i koja bi bila Nemačka uloga u budućim sukobima.

Tako “Focus”, odličan magazin, donosi na naslovnoj naslov “Ledeni ratnik” – jasno misleći na Putina.

 

@Stern

 

“Stern” (na nemačkom znači “zvezda”) ide korak dalje i čak na naslovnoj se pitaju “Dolazi li rat?” – zaista jezive naslovne strane zbog kojih zaista nemamo želju da pročitamo tekstove koji stoje iza ovih naslova.

Ne znamo da li su uvek dobro upućeni nemački novinari i sada najupućeniji ali bismo kao i čitav normalan svet želeli da sve ostane na ovom pitanju i sa zveckanje oružja prestane.

Dovoljan nam je specijalni rat – tj. kovid pandemija. Ovaj rat – ako se bude pridržavao obrazaca trajanja velikih svetskih ratova trebao bi da traje još dve godine. Nadamo se i kraće.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *