NOVO: Serija “Deca zla”, HBO/Telekom/Firefly, 2023. – Deset epizoda bez opuštanja
@Vulkan Izdavaštvo

NOVO: Serija “Deca zla”, HBO/Telekom/Firefly, 2023. – Deset epizoda bez opuštanja

Knjiga “Deca zla” Miodraga Majića objavljena je od strane izdavačke kuće “Vulkan izdavaštvo” 2019.godine i na 360 strana donosi roman-triler koji izdavač ovako opisuje:


@Vulkan Izdavaštvo

 


“U središtu romana Deca zla nalazi se dramatično ubistvo, a potraga za počiniocem biće samo okidač za niz drugih događaja koji će otkriti da je reč o zločinu strasti, osvete, opomene i simbolike. Kako pronaći krivca u svetu u kom je istina izobličena, a prošlost junaka utkana u njihovu sadašnjost neraskidivim nitima zla?

Nikola Bobić, beogradski advokat, pokušaće da pronađe odgovor na to pitanje, ni ne sluteći da će ga odgovor zauvek promeniti.

Ova priča tiče se svih nas, jer ćemo u njoj pronaći obrise naše društvene stvarnosti, ali, što je još važnije, pronaći ćemo izgubljeno zrno nade – čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mesta za heroje.”Serija po knjizi Miodraga Majića se pojavila prilično bez pompe na HBO Max streaming servisu od 2.novembra i odmah je privukla veliku pažnju.

Serija je odmah celokupno objavljena u svih 10 epizoda, svaka trajanja po 45 minuta, i izazvala je neprospavane noći kod većine gledalaca.

Razlog je uzbudljiva radnja, odlična režija i gluma svih glumaca predvođenih Radovanom Vujovićem.


Radovan je konačno dokazao i televizijskoj publici da je glumac velikih kapaciteta – što je svima koji posećuju njegovo matično pozorište “JDP” odavno poznato.


Radovan Vujović u seriji “Deca zla” glumi advokata Nikolu Bobića – koji je tokom 10 epizoda upliće u mračni svet političkih intriga upletenih sa mračnim pričama iz prošlosti.

Advokat Bobić vuče teške traume iz detinjstva koje čine da samo uz pomoć lekova može da pregura dan.

Poslednje što mu je potrebno je situacija koja ispituje njegove granice izdržljivosti.

Pored glavne uloge treba istaći i uloge koje su ostvarili: Jovana Stojiljković, Milica Janevski, Anica Dobra i Nikola Kojo.Najverovatnije nas očekuje i ekranizacija druge Majićeve knjige, u kojoj imamo potpuno nove likove, “Ostrvo pelikana” – ali o tome naknadno kada ta vest bude i potvrđena.


@Vulkan Izdavaštvo

 


 

UTISCI posle gledanja od 6-10 epizode:

Posle gledanja kompletne sezone i svih 10 epizoda utisci su ipak razočaravajući.

Činjenica je da su dva reditelja radili ovu seriju da je možda i to razlog zašto je prvih 5 epizoda toliko bolje od završnice.

O očajnoj glumi pojedinih glumaca, zastareloj režiji kao da autori ništa nisu naučili iz američkih serija da i ne govorimo.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *