Serija: “PLEMENA EVROPE” / “TRIBES OF EUROPE”, NETFLIX, 2021.

Serija: “PLEMENA EVROPE” / “TRIBES OF EUROPE”, NETFLIX, 2021.

Iz Nemačke je stigla još jedna skupa serija od strane producenata Quirin Berg i Max Wiedemann.

Ova imena su nam poznata po Netflix mega hitu – „Dark“.

Isti dvojac je nastavio saradnju sa Netflix-om i pripremio seriju „Tribes of Europa“ zajedno sa Philip Koch-om.

Režirao je Philip Koch, autor filma “Picco” – mračne zatvorske drame koja je bila učesnik i Kanskog festivala 2010.godine.

Koch je izjavio kako ga je pored pandemije i Brexit-a iz 2016.godine- takođe na ovu seriju inspirisala i serija sukoba koja je prošle godine potresala Ameriku.

Nismo sigurni koliko ovakve crne pesimističke slike Evrope su nešto što bismo želeli da gledamo – ali dobro – očito da Netflix forsira i ovakve sadržaje.

 

 

Da li ova serija od 6 epizoda objavljena 19.februara na Netflix-u ima potencijala da se razvije u svetski voljenu seriju kakva je fantastični “Dark” – pitanje je koje sebi postavljamo.

Posle energetske katastrofe 2029.godine Evropa biva podeljena na grupacije malih plemena koje su organizovane u divljini.

Posle 45 godina od tog događaja serija na početku prati pleme Origines, locirano duboko u šumama – pleme koje zabranjuje korišćenje svakog vida tehnike.

Izvor energije je očito nešto što opet intrigira autore serije “Dark”

Radnju pokreće događaj kada troje mladih pripadnika plemena Origines: Liv i njena braća Kiano i Elja pri lovu primećuju pad čudne letelice. Ubrzo nalaze misterioznu kocku – Cube kao i misterioznog pilota.

Sve je to povod za borbu plemena koju pratimo kroz 6 epizoda prve sezone.

 

 

Serija za sada dobija promenljive komentare i uglavnom osrednje ocene.

Mi ćemo sačekati da odgledamo svih 6 epizoda pa da damo svoje konačno mišljenje. Svakako se ne radi o tako revolucionarnoj seriji kakav je “Dark” ali izgleda da autori to nisu ni hteli i da očekuju da će ovakvi sadržaji koji podsećaju na “Mad Max” i “Mortal Engines” imati svoje gledaoce.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *