Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Ako poredimo cene gramofonskih ploča u Srbiji u odnosu na EU vidimo da su cene u Srbiji mnogo više.

Naravno reč je o novim popularnim izdanjima – koja bi trebala da budu slične cene u Srbiji kao i u ostatku sveta.

Napravili smo poređenje cena za vinil popularnog izdanja Taylor Swift:

Taylor Swift – “Midnights”A1 Lavender Haze
A2 Maroon
A3 Anti-Hero
A4 Snow On The Beach
A5 You’re On Your Own, Kid
A6 Midnight Rain
B7 Question…?
B8 Vigilante Shit
B9 Bejeweled
B10 Labyrinth
B11 Karma
B12 Sweet Nothing
B13 Mastermind


Kada uporedimo cenu vinila u EU (u crnoj boji  je najpovoljniji) sa cenom istog vinila u Srbiji vidimo da je ova gramofonska ploča u Srbiji mnogo skuplja.

Tako na sajtu distributera gramofonskih ploča za Srbiju cena  ovog izdanja Taylor Swift “Midnights” –  iznosi neverovatnih 5.490 dinara – iako se radio samo o jednom LP-u.

Takođe obzirom da nije navedeno drugačije pretpostavljamo da se radi o crnom vinilu.

U EU npr. na sajtu MediaMarkt-a u Nemačkoj cena ovog izdanja (i to skupljeg blue edition vinyl) je manja od 33 evra – što čini da je cena u Srbiji veća za preko 40%.


 


Ako se poredi cena izdanja Taylor Swift – Midnights (Moonstone Blue Edition) (vinyl LP) u MediaMarkt radnjama u Mađarskoj ona iznosi ispod 36 evra.

Primera je bezbroj ali činjenica je da se ovde radi o želji naših komplanija za distribuciju muzičkih izdanja za većom zaradom od svojih kolega u EU.


Čak i u Hrvatskoj ovo izdanje Taylor Swift je oko 37 evra.


Obzirom da je album “Midnights” poslednji i trenutno najpopularniji album Taylor Swift njegova cena u EU je viša od ranijih izdanja Taylor Swift.

Ako bismo poredili cene drugih starijih izdanja Taylor Swift na gramofonskim pločama cene bi bile još niže u EU nego u Srbiji.


@ 2023 Taylor Swift Taylor’s version 1989

Tako recimo album Taylor Swift – 1989 (2 LP, Big Mashine izdanje) u Hrvatskoj košta 32 evra – dok isto izdanje u Srbiji košta 5.790 dinara.


Ako želite da posedujete vinil novih aktuelnih izdanja budite spremni da za njih najmanje izdvojite najmanje 30% više nego obožavaoci i kolekcionari u EU.

Još jedan pokazatelj da cene u Srbiji kroji svako kako hoće bez ikakve kontrole.

 

 

One thought on “POREDIMO: Cene gramofonskih ploča u Srbiji i Evropi: Preterali su !!!

  1. Lea says:

    Lopovi!
    Ne kupujem nijaka kod njih ploce ko da se zlatom bojene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *