Predstavljamo: Novi hotel u Egiptu: “STEIGENBERGER RESORT RAS SOMA”

Steigenberger lanac hotela

Hoteli iz lanca “Steigenberger” su jedan od najboljih izbora za sve turiste dubljeg džepa koji želi odličnu uslugu tokom svog odmora u Egiptu.

U Egiptu postoji ukupno 17 hotela lanca “Steigenberger” i to najviše po 3 hotela u Hurgadi i Kairu.

Mnogima je ipak najpoznatiji hotel “Steigenberger Al Dau Beach Hotel“, koji se nalazi u Memši u turističkom centru Hurgade.

Takođe imaju svoje hotele i u Šarm el Šeiku, Luksoru, Aleksandriji, Marsa Alamu i dva hotela u Safagi od kojih je jedan nedavno otvoreni i tema našeg posta.

Safaga je luka koja se nalazi 53km južno od Hurgade na obali Crvenog mora.

Safaga

Lokacija Soma Bay

Soma Bay je odmaralište koje je od Safage udaljeno 10km, tj. 45km od aerodroma u Hurgadi.

Poznato je po luksuznim hotelima, lepim peščanim plažama koje su većinom bez lepih koralnih grebena u moru.

@Wikipedia

Nama su najpoznatiji hoteli:

  • “Caribbean World Resort Soma Bay” – hotel omiljen među porodicama sa malom decom ali sa nažalost more bez ijednog lepog korala sa šarenim ribicama
  • “Palm Royal Soma Bay” – hotel u kome se održavaju takmičenja u “wind-surfing”-u  i koji je jedno vreme bio veoma popularan među srpskim turistima ali se u zadnje vreme o njimu pišu i ne tako dobri komentari
  • “Kempinski Hotel Soma Bay”
  • “Solymar Soma Beach”
  • “Movenpick Resort Soma Bay”

Predstavljamo hotel “Steigenberger Resort Ras Soma”

Hotel “Steigenberger Resort Ras Soma” nudi smeštaj sa restoranom, besplatnim privatnim parkingom, bazenom na otvorenom i fitnes centrom.

Obzirom da se hotel nalazi uz put “Safaga Road” po nekima se vodi kao hotel u Safagi ali se u našim agencijama ipak vodi kao hotel u Soma Bay-u.

Naravno raspolaže privatnom plažom.

 

 

Gostima smeštajnog objekta su na raspolaganju recepcija koja radi non-stop, posluga u sobi i menjačnica.

Sobe za goste u hotelu imaju prostor za sedenje, flat-screen TV sa satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i bideom.

Sve sobe za goste u okviru objekta Steigenberger Resort Ras Soma su opremljene klima-uređajem i garderoberom.

Hotel nudi i all-inclusive uslugu.

 

 

Objekat “Steigenberger Resort Ras Soma” poseduje dečje igralište.

U okviru hotela možete da igrate bilijar, pikado i tenis, a dostupna je i usluga iznajmljivanja automobila.

Vodeni sportovi su u Soma Bay-u veoma popularni zbog prevladavajućih vetrova koji omogućuju jedrenje na dasci, kitesurfing i jedrenje.

Hotel je otvoren u aprilu 2021. godine.

Plaža je lepa duga peščana, sa dužim plićim delom ali bez izumrlih korala koji bi otežali ulaz u vodu.

 

 

Ponuda hotela

Hotel “Steigenberger Resort Ras Soma” raspolaže sa 409 različitih, moderno i luksuzno uredjenih smeštajnih jedinica. Superior sobe (dve odrasle osobe) veličine čak 50m2.

U hotelu Steigenberger Resort Ras Soma postoje i Executive swim up suites, Royal swim up Suites, Private Villas sa sopstvenim bazenom, na samoj plaži, sa dve ili tri spavaće sobe.

Svaka soba ima kupatilo, fen za kosu, smart TV sa satelitskim kanalima, mini bar, dva telefona, sef, aparat za kafu i čaj, klima uredjaj, peškire za plažu i bazen, terasu i wi-fi.

Hotel Steigenberger Resort Ras Soma nudi nekoliko restorana: glavni restoran KahramanaCabana Pool Side Restaurant – italijanksa kuhinja, Maya Beach Restaurant & Bar – ribljji specijaliteti, Benisuma Japanese & Asian Specialty Restaurant – samo za goste starije od 16 godina Arabesque Lebanese Specialty Restaurant.

Gostima hotela Steigenberger Resort Ras Soma na raspolaganju je i nekoliko barova – u lobiju, pored bazena, na plaži: Safari Lobby Bar & Lounge (usluga 24 sata), Cabana Pool Bar, Aqua Bar Maya Beach Bar The Shisha.

U sklopu hotela je menjačnica, apoteka, usluge lekara, usluga pranja i peglanja.

gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani bez doplate.

Za goste koji požele uz odmor i relaksaciju, na raspolaganju je savremeno opremljen Mividaspa wellness centar i teretana.

Ono što je karakteristično za Soma Bay, za razliku od Makadi Bay i Shl Hasheesh-a, je da ne postoji šetalište kojim bi turisti mogli da se šetaju između hotela jer komfiguracija terena to ne dozvoljava.

 

 

Svakako ovo je jedan od boljih hotela u celokupnoj regiji Hurgade, jer Steigenberger je lanac hotela koji sebi ne dozvoljava propust.

Cena za dve odrasle osobe u trajanju od 7 noćenja iznosi oko 2.000 eur za putovanje tokom proleća 2022.godine.

Očekuju se novi cenovnici agencija za leto 2022.godine ali po par dostupnih cenovnika vidimo da su cene za odmor u Hurgadi, nažalost, za oko 20% veće nego prošle godine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *