Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Sreaming platforma “Apple TV+ podarila nam je od 13.oktobra seriju “Lessons in Chemistry” sa glavnom zvezdom  Brie Larson koja glumi talentovanu hemičarku zaglavljenu u institutu koji joj ne dozvoljava da napreduje – obzirom da je njen glavni problem to što je žena.

I to ne tipična žena iz 50-tih nego inteligentna žena koja misli svojom glavom i ne dozvoljava kompromise i ponižavanja od strane svojih muških kolega.



Svoj naziv  “Lessons in Chemistry” serija duguje knjizi  Bonnie Garmus, napisanu iz sopstvenog iskustva.

Ono što su kreatori serije hteli da istaklu je rađanje pokreta za nezavisnot žena, koji se javlja 50-tih godina.

Zato je u odnosu na knjigu dodat deo serije gde je hemičarka Zott predstavljena kao uspešna TV kuvarica, nalik na serijale čuvene TV kuvarice Julia Child.



Zott-ova u svojim emisijama podstiče žene na oslobađanje od porodičnih stega i nezavisnost.

U svojim TV nastupima kombinuje znanje iz hemije sa primenom zdravih namirnica.


Zvezdu serije Brie Larson gledaćemo tokom novembra u filmu “Kapetan Marvel 2” (The Marvels) s tim što je kapetan Marvel upravo ona.


Serija “Lessons in Chemistry” je trenutno u emitovanju a imaće ukupno 8 epizoda u prvoj sezoni.

Svakako je u pitanju jedna od najozbiljnijih serija za najviše nagrade ove sezone.

9/10

One thought on “SERIJA: “Lessons in Chemistry”, Apple TV+, 2023. – Kuvanje začinjeno hemijom

  1. mila says:

    knjiga je interesantna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *