SLUŠAMO: DZIPSII – “Zapisi iz podzemlja”, 2022.

SLUŠAMO: DZIPSII – “Zapisi iz podzemlja”, 2022. post thumbnail image

Mladi izvođač Dzipsii objavio je krajem oktobra 2022.godine veoma interesantan album “Zapisi iz podzemlja” za izdavačku kuću “Red Pill”. Radi se o sjajnoj zbirci alternativnih R&B numera koji je trenutno veoma popularan širom sveta.

 Živadinović Jovan, aka Dzipsii ima samo 21 godinu i dolazi iz malog grada Zaječara a ovako se obraća publici koje je svakim danom sve više:

“napokon sam stigao do svog početka.
kunem se da ću se truditi što više da dajem sve od sebe vama, i da filtiram ove svoje emocije i da pričam umesto vas kada možda vi ne možete, da stvaramo zajedno kao umetnik i njegova publika. to je moj san.”


 

 

Cover Mirko Maksimović
Photo Mario Jelikić


Sa albuma izdvajamo pesme: “Finibrid”, “Stella”, “Java”, “Tu”, “Pozemlje”, “Grad” i “Sanjam” – mada je teško izdvojiti neku od pesama jer na albumu nema loše pesme.Pored pesama sa albuma javnosti je dostupna i pesma “Sve je isto” u kojoj jasno Dzipsii opisuje svoje iskustvo sa osobom koja nije spremna da prizna ko je u stvari.


 


Njegovim pesmama traba pristupiti bez predrasuda jer iako je on pripadnik LGBT populacije i Rom – Dzipsii-jeva muzika je univerzalna i svi ljubitelji kvalitetne muzike ne treba da zbog toga propuste priliku da čuju ovaj sjajni album koji je svakako jedno od najboljih ostvarenja prolazeće 2022. godine.


Kako se može čuti sve je više komentara u stilu: “dečko se pojavio niotkuda i bacio u senku autore sa višegodišnjim karijerama”.


Dzipsii je ovaj album realizovao uz sjajnu podršku izdavačke kuće “Red Pill” sa saradnicima između ostalih: Emilijom Đonin i RAP Gorilla.

Velika pohvala i za fotografije koje prate ovo izdanje.


@Instagram Konstrakta


Konstrakta, koja zna da prepozna pravi kvalitet, nominovala je Dzipsii-ja (i pesmu “Ponekad”) kao jednog od tri najbolja ovogodišnja izvođača sa Balkana za muzičke nagrade “Music Awards Ceremony 2023” i time mu dala veliku podršku.


@Red Pill


“First come …


@Redpill


 

TRACK LIST:
Sanjam
Java
Ponekad
Elektra
Grad
Finibrid
Stella (ft. Aleksandar Veliki)
Podzemlje
Tu
Nomad
Mag 

 


Digitalno izdanje albuma dostupno je na svim servisima.

Apsolutna preporuka!

10/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post