Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Poznato je da je princeza Dajana volela pop muziku.

Posebno joj je bila omiljena tada aktuelna pop muzika 80-tih godina.

Zasigurno njena najomiljenija grupa bila je petorka iz Birmingema “Duran Duran”.


@Netflix

Zato ne čudi što u šestoj sezoni serije “The Crown” vidimo Dajanu u opuštenom izdanju, dok igra društvenu igru sa sinovima, upravo u majici sa logom grupe “Duran Duran”. 

Ovo je lep omaž autora serije ljubavi koju je princeza Dajana osećala prema ovoj grupi.

“Duran Duran” su uvek u superlativu govorili o princezi Dajani i uvek su se rado odazivali na koncerte u čast princeze Dajane.


@Netflix

 


Majica koju nosi Lady Di nosi logo albuma “Seven and the Ragged Tiger” koji su Duran Duran objavili 21.novembra 1983.godine u izdanju “EMI” i  “Capitol Records”.

Ovaj album je objavljen tačno pre 40 godina i zacementirao je zvezdani status grupe “Duran Duran” posle fantastičnog albuma “Rio” iz 1982.godine.


@EMI / Capitol Records

Princeza Dajana je ostala veliki obožavalac grupe “Duran Duran” sve do svoje prerane smrti.

Takođe još jedan poznati lik iz filma nosio je majicu sa naslovnom stranom čuvenog albuma grupe “Duran Duran”.

Majicu sa logoom albuma “Rio” viđena je u filmu “Guardians of the Galaxy”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *