Potaman izbor – Top hotela u Hurgadi i okolini za porodični odmor 2022. godine

Potaman izbor – Top hotela u Hurgadi i okolini za porodični odmor 2022. godine

Izabrati odličan hotel  u Hurgadi i okolini po vašoj meri i nije tako lako kako se čini.

Iako hotel ima odlične ocene, 5 zvezdica moguće da Vama iz nekog razloga nije odgovarajući.


Egipatskih hotelskih 5 zvezdica nije isto kao i 5 zvezdica za hotel u Evropi.


Izbor hotela sa 5 zvezdica i sa all inclusive uslugom (koja je više manje slična u svim hotelima) – svakako je polazna tačka potrage za odgovarajućim hotelom.

Inače 5 zvezdica može da dobije samo hotel koji ima i spa uslugu – recimo “Mercure” je odličan hotel ali nema spa uslugu pa ima 4* iako po svemu zaslužuje 5*.

 

 

Pregled forum i komentara na tripadvisor sajtu ili booking ili sličnim sajtovima je takođe korisan.

Problem je što na tim sajtovima ima mnogo cepidlaka – posebno iz UK koji su spremni da daju veoma nisku nerealnu ocenu hotelu zato što npr. ima mali izbor jela sa ribom ili izbor mesa koji njima nije po volji.

Kao da ne znaju da je izbor mesa ograničen i da se jela sa svinjetinom ne služe u Egiptu.

To je taj nivo osoba koji su zbog mrkog pogleda nekog od osoblja spremni da ocrne hotel.

I takve ćete sresti na odmoru ali naravno ne morate da imate nikakav kontakt sa njima. Takve osobe bolje da nisu ni dolazile u Egipat – јеr је Egipat jedna pozitivna i prijateljska zemlja, koja Vam vraća prijateljstvo višestruko.

Posebno su ljudi spremni da ocrne hotel ako im poslednjeg dana ne obezbede ishranu posle check out-a kao da je to njihova obaveza. Naravno da nije – njihova obaveza prestaje kada se napusti soba.

Svejedno plažu možete da koristite često uz koriščenje hotelskih plažnih peškira uz depozit.

Hoćete u Egipat? I mi 🙂

Savet prijatelja je takođe jako bitan.

Mi smo sada u ulozi tog prijatelja i savetujemo Vas po pitanju najboljih hotela koje smo posetili ili planiramo da posetimo uskoro jer imamo tradiciju provođenja odmora u Egiptu već 10 puta – koju ne planiramo da prekinemo ni sledećih godina.

Mi smo shvatili da su nam u najlepšim uspomenama ostali oni hoteli koji imaju i lepe koralne grebene u moru uz hotelsku plažu – jer taj prelepi morski svet (odakle smo svi potekli) je ono što se najviše ureže u sećanje.

O morskom svetu detaljnije uskoro.

GDE SE NALAZE TOP HOTELI?
Koje su oblasti Hurgade gde se većina top hotela nalazi?

 

Hurgadu možemo podeliti na tri područja:

El Dahar – gde je bio prvobitni stari centar Hurgade i gde stanuje lokalno stanovništvo

Sakala – deo Hurgade iznad nove prelepe Marine

Memša – južni deo Hurgade moderan turistički deo koje ima i sopstveno šetalište


U zoni Hurgade ima preko 300 hotela sa prelepim plažama.


Nedaleko od Hurgade nalaze se i turističke zone: El Gouna, Makadi Bay, Sahl Hasheesh i Soma Bay.

Osim zone El Gouna, veštačke lagune bez koralnih grebena, čiji su hoteli ređe posećeni od strane naših turista – ostale oblasti su čest izbor naših turista.

 

 

ŠTA PODRAZUMEVA ALL INCLUSIVE USLUGA!

 

U sadašnjim uslovima All inclusive usluga u hotelima 2022. godine je nešto promenjena – najviše time što postoje izvesna ograničenja što se tiče direktnog posluživanja za vreme obroka sa švedskih stolova.

Ponekad vam ljubazno osoblje predaje tanjir sa hranom a vi im kažete koliko želite.

Ovo je ipak retko jer su anti kovid mere veoma ublažene u Egiptu.

Znači redak je slučaj da prilazite švedskom stolu a osoblje zaštićeno maskama i rukavicama iza pleksiglasa vam dodaje po izboru tanjir sa hranom koju izaberete.

Ostalo je kao i ranije – obilje jela i pića po vašem izboru u svako doba dana.

Hotel “Old Palace”

 

Šta posle check out-a do polaska na aerodrom

Pošto je postala praksa da letovi Air Cairo se odvijaju u 2am, kada polećete iz Hurgade za Beograd – često se postavlja pitanje šta raditi u intervalu kada morate da napustite sobu (obično u podne) do vremena dolaska kombija po vas (obično oko 22-22:30h).

Taj dan vam nije uračunat u aranžman i ako budete imali sreće neće vam skinuti narukvice.

U suprotnom možete doplatiti za sobu (do 18h) – obično je to oko 50 dolara.

Neki hoteli dozvoljavaju da imate uslugu do polaska na aerodrom ali većina traži doplatu.

To je zaista bezvezna praksa naših agencija da nikada ne obezbede uslugu u hotelu i posle check out – kao da ih nije briga.

Što i nije daleko od istine. 


Agencije najčešće i samo interesuje da prodaju izlete i veoma su napadni po tom pitanju.


Inače hotel uvek ponudi sobu u kojoj možete da se istuširate pre polaska na aerodrom i to je za pohvalu.

 

Najskuplji hotel u SahlHasheesh-u – hotel “Baron Palace”

Top hoteli u Hurgadi i okolini po našem izboru za 2022.godinu:

MAPA HOTELA HURGADA 

 1. OLD PALACE, lokacija SAHL HASHEESH, 5* – Naši utisci iz hotela OLD PALACE
 2. SENTIDO Palm Royale, lokacija SOMA BAY, 5* – hotel čest izbor naših poznatih ličnosti a hotel je poznat i po takmičenju u wind-surfingu
 3. Albatros White Beach, lokacija Hurgada, centar, 5* – hotel u centru Hurgade blizu Marine
 4. SUNRISE Royal Makadi Resort, lokacija Makadi Bay, 5* – hotel bestseler koji posebno vole porodice a predstavnik za Srbiju je agencija Wayout
 5. Mercure Hurghada, lokacija Hurgada, 4* – hotel koji pripada poznatom lancu hotela “Mercure”, veoma čestim hotelima u zapadnoj Evropi – hotel sa odličnom uslugom i lepom plažom – Utisci iz hotela
 6. Fort Arabesque Resort, Spa & Villas, lokacija Makadi Bay, 5* – malo agencija radi ovaj hotel a najčuveniji je po prelepoj velikoj plaži na koju mnogi gosti i susednih hotela vole da doplivaju
 7. Prima Life, lokacija Makadi Bay, 5* – hotel sa malom plažom ali najlepšim koralima koje smo na tako malo prostora videli; hotel omiljen i među populacijom Egipta
 8. Steigenberger Aqua Magic, lokacija Hurgada, centar, 5* – pored ovog hotela nalaze se druga dva, daleko skuplja, hotela lanca Steigenberger. Nažalost oni koriste usluge ovog hotela (veliki akvapark) ali vi njihove usluge ne možete da koristite
 9. TROPITEL, lokacija SAHL HASHEESH, 5* – Naši utisci iz hotela Tropitel – maj 2021.
 10. Albatros Citadel, lokacija SAHL HASHEESH, 5* – hotel van šetališta Sahl Hasheesh – koji nudi veći broj plaža sa lepim koralima i odličnom uslugom kakva se očekuje od “Albatros” lanca hotela
 11. “STEIGENBERGER RESORT RAS SOMA” – Svakako ovo je jedan od boljih hotela u celokupnoj regiji Hurgade, jer Steigenberger lanac je lanac hotela koji sebi ne dozvoljava propust. Hotel je otvoren u Soma Bay-u 2021.godine

NA KOJE IZLETE OTIĆI DOK STE U EGIPTU?

Ako idete leti ne preporučujemo vam izlete zbog veoma visoke temperature – a  ako baš želite otiđite na Rajsko ostrvo, mada ako imate lepe korale na hotelskoj plaži ni to vam nije neophodno.

Na tim izletima imate i račun ali sve je to ipak skromno u odnosu na all-inclusive ponudu vašeg hotela. Nažalost i podvodni svet je devastiran i recimo prelepe velike Napoleon ribe je gotovo nemoguće videti na tim izletima što pre 10-tak godina nije bio slučaj.

Naši utisci iz Luksora su lepi ali to je ipak muzej na otvorenom – svo blago je razneseno širom sveta ili se nalazi u muzeju u Kairu.

Možete da se divite i najvećoj reci sveta – Nil koji je tema i novog filma Keneta Brane po knjizi Agate Kristi “Smrt na Nilu”.

Utisci iz bioskopa – Film: “Smrt na Nilu” / “Death on the Nile”, režija Kenet Brana – 2022.

 

Nažalost mi smo imali katastrofalnog vodiča (iz Srbije) koji je umanjio utisak o ovom izletu u Luksoru.

Novi muzej u Kairu se otvara godinama – rok je bio zakazan za jul 2021. godine ali nije ispoštovan.

 

Novi rok za otvaranje Grand Egyptian Museum (GEM) je novembar 2022.godine.

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine

 

Naš je savet da za posetu piramidama i Kairu ipak sačekate novi velelepni muzej koji će se nadamo se otvoriti ove godine.

 

@Wikipedia

Mi našu posetu piramidama i Kairu, odlažemo već 5 godina, koliko otprilike i oni otvaraju ovaj najveći muzej u Egiptu.

Nadamo se da će na jesen konačno i biti otvoren da možemo da uživamo u bogatoj istoriji Egipta na jednom mestu u lepo klimatizovanom hotelu.

 

 

4 Comments

 1. Tamara Plavpjanic

  Svaka cast na svakom objasnjenom slovu! Ovo kao da mi je blizak prijatelj/ica bila u Hurgadi i iscrpno mi sve objasnjava. Stvarno, ko je pisao, svaka mu cast! Tako iscrpno, a opet razumno i prijateljski pisano, bas sam prijatno iznenadjena. Hvala na celom tekstu, sa svim detaljima, nista niste propustili.
  Veliki pozdrav ❤

 2. admin

  Hvala i Vama. Tu smo da podelimo naša iskustva, predstavimo ovu lepu zemlju i najlepse more koje nam je lako dostupno a kome se vraćamo već 10 puta 🙂

 3. j r

  Zaista su vam tekstovi odlicni. Mnogo korisnih informacija je napisano, a za nekoga kako sto je moja porodica koja ce ici prvi put, ovo mnogo znaci. Molila bih samo ako imate savet koji hoteli i njihove plaze su za manju decu? Nastavljam dalje da citam vase tekstove mozda se i zaljubim u Egipat

  • admin

   Hvala na lepim recima. Zaljubljivanje u Egipat vam zasigurno sleduje 🙂
   Svakako bi vam dobar izbor bili hoteli koji imaju lep ulaz u more – recimo imamo lepe utiske iz hotela Mercure i Old Palace (OP u Sahl Hasheesh-u), u svakom smo bili po dva puta.
   Istina ovi hoteli nemaju tobogene niti aqua park (ako vam je to bitno) ali je ulaz u more odlican.
   Mnogi imaju lepa iskustva iz hotela Caribian Soma Bay – i zaista je lep za decu. Nama se nije previse dopao jer u moru nismo videli ni jedan koralni greben a i
   svo vreme (u aprilu) je bilo oblacno pa nam mozda i zato nije “legao”.
   Mislim da je mali broj hotela koji nudi i lep ulaz u more, setaliste pored hotela, aqua park i dobru usluga a svakako najbolji je Sunrise Royal Makadi – jer Makadi ima prelepe korale a kada se ide u Egipat steta je ne uzivati u prelepom podvodnom svetu.
   Takodje isto nesto skuplji ali odlican je hotel (blizu prelepe Marine u centru Hurgade) iz cenjenog Albatros lanca hotela – hotel Albatros White Beach Hurghada.
   Aqua Magic je takodje odlican sa najboljom hranom i ima neverovatan aqua park – ali se do plaze ide el.autom (nije veliki problem) i more bez lepih korala.
   Nekada i povoljniji hotel moze da bude dobar pa su tako nasi prijatelji bili u Sunny Days El Palacio Resort i imali su dobre utiske – koje istina licno nismo proveravali.

   Najlepse utiske smo ipak poneli iz hotela koji su imali najlepsu plazu tj.koralne grebene i podvodni svet – a to su hoteli u zonama Makadi Bay i Sahl Hasheesh-a juzno od Hurgade.
   Uskoro cemo napisati tekst gde cemo se baviti podelom hotela za npr: porodice sa malom decom, adult only, ljubitelje korala i sl. da probamo da olaksamo izbor.
   Tu smo za svako pitanje!
   pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *