USKORO: “3 Body Problem”, Netflix – Veliki ispit za kreatore “Game of Thrones” stiže 2024.
@Laguna

USKORO: “3 Body Problem”, Netflix – Veliki ispit za kreatore “Game of Thrones” stiže 2024.

Trilogiju “Besede o Zemljinoj prošlosti” koju je napisao Liju Cisin objavila je izdavačka kuća “Laguna”.


U najavi je serija koja se konačno prikazuje od 21.03.2024. godine na platformi “Netflix“.

Trilogija sadrži knjige: “Problem tri tela”, “Mračna šuma” i “Kraj smrti“.

Kineski autor Liu Cixin (Liju Cisin) nije bio nepoznat zapadnoj publici pre ovih knjiga a najcenjenije je njegovo delo  “China 2185” izdato 1989.

Tek u prevodu objavljenom 2014-te u Americi  je knjiga “Problem tri tela” dobila zaslužena priznanja i veliku sf nagradu “Hugo Award for Best Novel“.


@Laguna

Izdavačka kuća “Laguna” ovako opisuje ove knjige:

“Problem tri tela”

“Nakon niza nerazjašnjenih ubistava koja potresaju naučnu zajednicu, fizičar Vang Miao pokušava da u virtuelnom svetu, koji naseljavaju Galileo, Njutn, Konfucije, Ajnštajn, reši astrodinamički problem tri tela. Pojava sablasnog časovnika i saznanje da je tokom Kulturne revolucije pokrenut tajni vojni projekat slanja signala u potrazi za vanzemaljcima, nateraće ga da se zapita kakva se to pretnja nadvija nad Zemljom i da li su čovečanstvu dani odbrojani.”


Interesanto će biti videti šta će “Netflix” prirediti na osnovu ove tri veoma obimne i interesantne knjige na preko 1.500 strana.


Ono što se sada zna vezano za seriju je da će prva sezona biti snimljena po prvoj knjizi – za sada se pominje da je ukupno 24 epizode u produkciji.

Ono što je sigurno je da su kreatori “3 Body Problem” iskusni Benioff i Weiss (inače i kreatori “Igre prestola”) pod velikim pritiskom da opravdaju ogromna uložena sredstva “Netflix”-a u ovu adaptaciju (po nekim procenama i preko $200 miliona).

Nadamo se da će im se ova investicija i vratiti i da ćemo imati priliku da vidimo adaptirane sve 3 knjige ove trilogije.


 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *