Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Najavljen je početak emitovanja druge sezone serije “Mama i tata se igraju rata” a RTS ovako najavljuje ovu interesantnu seriju:“Priča se nastavlja tri godine kasnije. Zatičemo likove koje smo zavoleli u sasvim drugačijim situacijama. Mnogi su ispunili ambicije, ostvarili želje, a da li su sada zaista srećni, to je glavno pitanje koje postavlja druga sezona. Stiže nam deset novih epizoda.

Kreator serije je Gordan Kičić.


@Kombajn Film / RTS

„Veljko doživljava svetski uspeh u Netfliksovoj seriji u Sloveniji, međutim zbog smrti svog oca on se vraća u prvoj epizodi i pratimo zapravo tih desetak dana njegovog života u Beogradu dok se ne završi taj jedan težak, emotivan događaj za njega i njegovu porodicu.

Zapravo taj događaj će nagnati puno nekih stvari u njemu i ostalim likovima da se stvari promene“

Nove epizode serije Mama i tata se igraju rata gledaćemo subotom i nedeljom od 20 časova na Prvom programu RTS-a.”


@Kombajn Film / RTS

Serija “Mama i tata se igraju rata” je serija koja se emitovala na RTS-u od oktobra 2020.godine – u to turobno doba korona pandemije bila je jedna od retkih kvalitetnih serija koja nas je i zabavila.

Ukupno je imala 10 epizoda, od koji je prvih 5 epizoda sadrži delove iz filma “Realna priča” koji je Gordan snimio 2019. godine.

Film je osmislio i režirao glumac Gordan Kičić, kome je ovo rediteljski debi, a po scenariju koji je napisao zajedno sa Vladimirom Simićem i Markom Manojlovićem.

Osim u ulozi reditelja i koscenariste, Kičić se pojavljuje i kao nosilac glavne uloge i producent filma koji je svoju premijeru imao 12. novembra 2019. godine.


@Kombajn Film / RTS

Kičić je ovom filmu i otac i majka ali u filmu igra samo oca i muža Veljka Radisavljevića dok ulogu njegove žene Jadranke igra Nina Janković.

Ulogu njihove kćerke Vide igra Lena Lazović.

Tu su kao Veljkov najbolji prijatelj Ćufta – Nebojša Ilić, Vojin Ćetković kao advokat Miki, Katarina Gojković kao Jadrankina majka Radmila, Branimir Brstina kao Veljkov otac Žare, a uloge igraju i Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović i Svetozar Cvetković.

Radnja serije “Mama i tata se igraju rata”

Film “Realna priča” bio je veoma gledan u biskopima tako da je serija dočekana sa nestrpljenjem.

Radi se o dobrom filmu koji je pobrao izuzetne kritike.

Tako je i serija po ovom filmu pobrala veoma dobre kritike i bila veoma gledana na prvom kanalu RTS-a.

Ovako autori opisuju ovu prvu sezonu serije (izvor: Wikipedia):

” Serija “Mama i tata se igraju rata” prati junake koji su na pragu srednjih godina, fokusira se na onaj momenat njihovih života kada njihova “mladost” i sve iluzije prolaze.

Glavni akteri su supružnici Veljko i Jadranka, čiji brak nakon nekoliko godina ulazi u ozbiljnu krizu.

 


@Wikipedia

Veljko je glumac koji još uvijek čeka svoju veliku ulogu, a Jadranka je arhitektura koja nosi gotovo svu odgovornost njihovog zajedničkog života na svojim leđima.

Nova pravila života u tranziciji utiču i na odnosu u bračnoj zajednici čiji akteri ne sazrevaju na sličan način.

U tom smislu je ova serija svedočanstvo o problemima sa kojima se suočavaju brojni mladi bračni parovi, što omogućava visok stepen identifikacije od strane gledalaca.”


@Kombajn Film / RTS

Najava druge sezone serije “Mama i tata se igraju rata” – konačno krajem 2022.

Goran Kičić je u gostovanju na RTS-u najavio nove epizode serije.

Opisao je da će radnja druge sezone biti u skladu sa prvom sezonom tj. da nas opet očekuje mešavina komedije i drame termin koji na zapadu opisuju kao “dramedy”.


Termin početka emitovanja druge sezone je preciziran i serija počinje sa emitovanjem 17.decembra.


Pretpostavljamo da nas u 10 epizoda očekuje nastavak priče o porodici  Radisavljević i primarno Veljkovom odnosu sa suprugom Jadrankom po povratku ni manje ni više nego sa Kamčatke gde je tri godine Veljko bio poslovno angažovan.

I to na snimanju ni manje ni više “Netflix” serije. Da li ovo znači da Kičić očekuje da će serija biti uskoro u ponudi “Netflix”-a.

Nadamo se da će uspeti i u tome.

 

@Wikipedia

 

Lep miks komedije i drame sa svima bliskim porodičnim odnosima pružao je lepu zabavu a možda je neke potakao i na razmišljanje.

Ako bi imali neku zamerku to je da je serija iako se emitovala u udarnom porodičnom terminu obilovala psovkama što je nažalost danas čest slučaj u serijama koje prate i deca. 

Nadamo se da će količina psovki u drugoj sezoni biti umanjena obzirom da nas po sinopsisu više očekuje drama nego komedija.


Treba pohvaliti odličnu muziku Kralja Čačka koji je zadužen za muziku i u drugoj sezoni serije koja počinje sa emitovanjem 17.decembra.


Pop Depression

Pogledajte prvu sezonu besplatno online:

Zahvaljujući odličnom potezu RTS platforme “RTS Planeta” na njihovom portalu se od prošle godine nalaze sve epizode prve sezone serije.

Ono što je potrebno je da se besplatno otvori nalog za pristup ovoj platformi – za šta Vam je potreban samo email.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *