Sve o:

Izbor Egipat:

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine Odmor u Egiptu i ajkule: Da li ići u Egipat i da li je bezbedno kupanje u Crvenom moru? Egipat: Da li će opasnost iz Crvenog mora poremeniti turizam ? Egipat 2023 – Koji hoteli imaju zaštitne mreže protiv ajkula? Egipat leto 2023.godine – Da li ići u Egipat u julu / avgustu ? Egipat – da li ići na Crveno more 2023.godine i kako najjeftinije proći? Novembarski broj “National Geographic” – Egipat i njegovo (nepokradeno) blago Egipat: Posetiti jedino postojeće Svetsko čudo starog sveta – Piramide u Gizi ili sačekati? NAŠI UTISCI: hotel “Prima Life” u prelepom Makadi zalivu kraj Hurgade – odlična prosečnost UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

Film “Saltburn” najverovatnije neće ni imati svoju bioskopsku distribuciju u Srbiji iako ga je publika u Americi imala priliku od 17.novembra da gleda u bioskopima.

Međutim već sada je dostupan na streaming platformi “Amazon Prime Video”.


 

@Amazon Prime

Rediteljka Emerald Fennell je zaslužna i za produkciju i scenario a glavne uloge je podarila Jacob Elordi i Barry Keoghan (nominovanom za Oscara prošle godine za sporednu ulogu u filmu “Duhovi ostrva” – “The Banshees of Inisherin”).

Radnja nas vraća u 2006-tu gde pratimo smušenog brucoša Oliver Quick-a (Keoghan) koji pokušava da pridobije pažnju popularne grupe studenata na čelu sa Felix-om (Elordi).

Poziv u dvorac Saltburn gde Felix namerava da provede letnji raspust kod svojih roditelja i sestre odlična je prilika za bliže upoznavanje Felix-a čemu Oliver svim srcem stremi.


@Amazon Prime

Film je odlično snimljen i odlikuje ga fantastična fotografija i scenografija.

Muzičke numere su hitovi tog perioda a izdvajamo numere MGMT, Sophie Ellis-Bextor – “Murder On The Dancefloor” i naravno večni hit “Pet Shop Boys” – “Rent” koji se odlično uklopio u radnju.

U filmu nema ništa šokantno jer ako i ima nagoveštaja tamni kadrovi umanjuju gađanje.

Scena na grobu koju tabloidi toliko pominju nešto je što je svako ko je pogledao barem jedan film mogao da predvidi gledajući ovaj film.


 

@Amazon Prime

Svakako da film novijim generacijama deluje originalno ali ova tema je već često obrađivana u kinematografiji a film najviše referiše na film “The Talented Mr. Ripley” iz 1999.godine.

Iako je rediteljka potpuno prebacila radnju u drugo okruženje ne možemo se oteti utisku da je ovde bilo mnogo veoma svesnog prepisivanja.


@Amazon Prime

Svejedno film se gleda sa velikom pažnjom i nudi dobru zabavu a za glavnu zvezdu filma Barry Keoghan možemo reći samo reči hvale.

Australijski gluamc Jacob Elordi je još jednom potvrdio zašto je već dugo u nemirnim snovima ženskog dela publike jer i u ovom filmu glumi fatalnog zavodnika kome niko ne odoleva.

Film vredi pogledati a “šokantne” scene su u odnosu na većinu domaćih filmova i serija koje obiluju vulgarnostima snimljene vrhunski što u velikoj meri ublažava njihovu “šokantnost”.


@Amazon Prime

 

8/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *