UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada
@Steibenberger Aqua Magic

UTISCI IZ EGIPTA: Hotel za porodicu “Steigenberger Aqua Magic”, Hurgada

U hotelu “Steigenberger Aqua Magic” smo boravili u aprilu 2018. a evo kratkog sažetka naših utisaka:

@Google map

Hotel i celokupni utisak je odličan.

Teško je imati zamerku za ovakav hotel – iskreno očekivali smo dobro a bolje smo prošli.

Hrana je najbolja koju smo iskusili u dosadašnjih 11 odlazaka u Egipat. Veliki izbor jela, mesa svih vrsta, voća i slatkiša.

@Steibenberger Aqua Magic

 

Bili smo smešteni u porodičnom apartmanu veličine 55m2 sa pogledom delom na bazen delom na šetalište između majčinskog hotela “Steigenberger Al Dau Beach” i našeg “Steigenberger Aqua Magic”.

Obzirom da hotel “Steigenberger Al Dau Beach” (najbolji hotel u Hurgadi već duže vreme) nema akva park izgleda da je izgradnja ovog hotela za lanac Steigenberger bila prilika da i taj sadržaj ponude svojim gostima.

Samim tim gosti hotela “Steigenberger Al Dau Beach” mogu da koriste sadržaje hotela “Steigenberger Aqua Magic” ali ne i obrnuto jer je SAM dosta povoljniji hotel od SADB.

 

@Steibenberger Aqua Magic

 

Velik izbor jela, voća, kolača… sada je jasno zasto hotel ga zapadnjaci toliko hvale (većina njih – pročitajte tekst do kraja).

 

@Steibenberger Aqua Magic – Švedski sto u obliku “broda”

 

Plaža je sasvim pristojna i na njoj smo provodili svo vreme, sem 2 kratka spustanja toboganima 🙂 koji su fenomenalni ali je more – more.

 

@Steibenberger Aqua Magic              Levi deo plaže je “Aqua Magic” deo

 

More je bilo toplije nego 2017. godine u to doba kada smo bili u Caribbean World Soma Bay-u. Hotel “Tropitel” od prošle godine nam je ostao u boljem sećanju.

Naši detaljni utisci sa odmora u Hurgadi – maj 2021.

CWSB nam nije previše ostao u lepom sećanju jer je stalno bilo oblačno (što je ekstremno retko za april a i imali smo i veliku provalu oblaka).

 

@Steibenberger Aqua Magic

 

Međutim u “Steigenberger Aqua Magic” svo vreme je bilo sunčano bez oblačka sa temperaturama između 27 i 30°C – kakvo je standardno vreme u to doba.

U more se normalno ulazi u vodu i korali uz obalu ne predstavljaju problem za plivanje.

Posebno je lepo za snorking, što nam je uvek bitno, a u desnom delu plaže postoji veliki koralni greben.

Egipat – Otvaranje muzeja u Kairu (Grand Egyptian Museum) najverovatnije tek 2024.godine

 

Clownfish moze da se vidi na 10-tak mesta i uvek su sa njihovom anemonom u blizini – koralom sa kojim žive u simbiozi.

 

 

Čak i Lionfish, bez premca najlepša riba u Crvenom moru, može da se vidi ali tek predveče kad izađe da trazi plen / riblji naravno :-).

 

Lionfish – najlepša riba Crvenog mora

 

Ko uopste ne želi da gleda korale i želi lepši ulaz u more može da ulazi u more na “Steigenberger Al Dau Beach” delu plaže koja je pored naše plaže i koja je potpuno očišćena od korala. Ima zaista lep ulaz u more kakav ima i odličan hotel “Old Palace” koji se nalazi u Sahl Hasheesh-u a kome smo već dva puta letovali.

Predstavljamo: Hotel “Old Palace” – Sahl Hasheesh – naši utisci

 

 

Možete i da koristite stazu za trčanje u sklopu “Steigenberger Al Dau Beach” iako ste gost hotela “Steigenberger Aqua Magic” ali usluge barova nije moguće koristiti.

Naravno njihove ležaljke i ostale usluge restorana ne smeju da se koriste ipak je “Steigenberger Al Dau Beach” skuplji min 200-300 evra po osobi od “Steigenberger Aqua Magic”.

 

@Steibenberger Aqua Magic

 

Bar na plaži sluzi ručak pa smo većinom bili tamo i na ručku.

Tu služe i sladoled (stapići, časice) kao i hlaširanu vodu 0,5l, sipaju sokove iz tetrapaka, alkoholna pića, koktele koje stranci pogotovo rado piju.

Do plaže smo većinom isli peške (300m) mada kada je bio tu koristili smo elektromobil sto je deci posebno zabavno.

 

@Steibenberger Aqua Magic – Put do plaže SAM

 

Okruženje hotela sa bazenima je pretrpano ležaljkama sto turisti (velikom većinom Nemci pa Englezi) obilato koriste – sto je zamerka ali zato je odmah preko ulice staza kroz “Steigenberger Al Dau Beach” kojom može da se šeta.


Takođe hotel se nalazi na šetalištu Memša dela Hurgade sa dosta lepih radnji i “Kleopatra” bazarom sa suvenirima i tekstilom.


@Steibenberger Aqua Magic

 

Sobu su nam dali tek u 15h sto im je mali minus /da bude i neki minus 🙂 / kao i obilje komaraca prvu noć ali se to posle sredilo. Izlazak iz sobe je standardnih 12h a uslugu koristite do polaska na aerodrom sto je bilo negde oko 23h.

 

@Steibenberger Aqua Magic – Deo za noćni šou program

 

Animacija i noćni šou nije najbolja i to im nije jača strana. Programi su uglavnom kvizovi prilagođeni zapadno evropljanima.

 

@Steibenberger Aqua Magic

 

Postoji Kids club i veliki brod koji se nekoj manjoj deci zbog ogromne kofe koja se preliva u jednom trenutku baš i neće svideti 🙂 ; ali pored lepog mora to i nije bitno previše.

 

@Steibenberger Aqua Magic
@Steibenberger Aqua Magic

 

Aqua park kao i lazy river kroz kompleks su zaista izvanredno uređeni i zasigurno jedni od boljih u celokupnoj Hurgadi.


Nažalost u avgustu 2018.godine hotel se našao na stranicama crne hronike jer su dva slučaja smrti starijeg bračnog para iz Engleske bila povezana sa ishranom u njihovom hotelu ali istraga nije našla vezu da je njihova smrt povezana sa boravkom u ovom hotelu. Njihova kćerka i dalje ne odustaje da konačno sazna istinu o smrti roditelja jer su tokom boravka oboje bili odličnog zdravlja.


@Steibenberger Aqua Magic

 

Ne želimo da ulepšavamo i pričamo bajke o hotelima jer to možete videti na sajtovima turističkih agencija. Ovde donosimo lične utiske o hotelima i dešavanja vezana za hotel koja su bitna za turiste.

Naši utisci su bili veoma pozitivni i da nije u zoni Hurgade toliko dobrih hotela sa lepšim plažama svakako bi se odlučili za još jedan boravak u ovom hotelu.

 

@Steibenberger Aqua Magic

 

Hotel po ceni spada u skuplje porodične hotele što je opravdano dobrom ishranom, čistoćom i bogatim sadržajima za zabavu turista.

Odmor u Egiptu: Pregled cena aranžmana za 2022.godinu

Ako uspete da dobijete dobru povoljnu ponudu za ovaj hotel, što je prilično teško, ne trebate da se mislite previše – jer će te zasigurno imati sadržajan i lep boravak uz mnogo uživanja na najlepšem moru na svetu – Crvenom moru.

potaman8/10

2 Comments

  1. Petar

    Koja je cenna za jun za dvoje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *