Utisci: Knjiga “Obilje – Tajna umetnost bogatstva” Su Jun, “Vulkan”, 2020. – Ima li tu neke tajne ili ne?
@Vulkan

Utisci: Knjiga “Obilje – Tajna umetnost bogatstva” Su Jun, “Vulkan”, 2020. – Ima li tu neke tajne ili ne?

Knjiga “Obilje – Tajna umetnost bogatstvaSu Jun Li i Juan Hong  i pored toga što na prvi pogled deluje kao još jedna knjiga “kako se obogatiti” donosi nekoliko interesantnih pristupa toj temi.


@Vulkan

Ovako izdavač “Vulkan” opisuje knjigu:

“Otkrijte revolucionaran način da izgradite bogatstvo pomoću svojih emocija i otvorite vrata potpuno novom svetu, punom nade i prosperiteta.
Dok je Đojun Hong tražila ključ za povećanje bogatstva, u vremenu narastajuće nejednakosti, nije očekivala da će joj mentor biti Su Jun, poznati guru i žena čiji su saveti mnogim ljudima pomogli da se obogate. Njeni sledbenici su udesetostručili imetak, pobeđivali konkurente, prevladavali krize i ostvarivali eksponencijalni rast imovine.

Autorka sada deli ono najbolje što je naučila od gurua, a svoju priču počinje jednostavnom emocijom koju naziva – “posedovanje”. Svako ko pročita knjiga može lako da usvoji ove navike.Tvrdeći da je svako rođen s mogućnošću da se obogati, baš kao što su svi ljudi kvalifikovani da budu voljeni, Su Jun nas navodi da praktikujemo posedovanje, da promenimo perspektivu i zagledamo se u ono što je tu, umesto u ono što nam nedostaje.

Kada živimo u sadašnjem trenutku, koristimo emocije kako bismo privukli novac i cenimo ono što imamo, prirodno nam se otvara način da stignemo do većeg bogatstva, kao što potok, na kraju svog puta, stiže do beskrajnog okeana. Zabrinutost i napetost odbijaju novac, dok ga sreća i ugodnost privlače.”Pročitajte odlomak iz knjige – ODLOMAK 

UTISCI O KNJIZI:

Knjiga se lako čita i vezivno tkivo čine razgovori novinarke Đojun Hong sa ženom koja je guru bogatašima Su Jun a kojoj iz početka prilazi sa velikim strahopoštovanjem.

Pratimo promene u razmišljanju novinarke Hong koja prihvata savete uvek smirene, razumne i staložene Su Jun i time menja svoj život na bolje.

Na 256 strana dobićete savete kako da prilagodite svoje razmišljanje ideji da je do bogatstva moguće doći promenom vaše svesti i odnosa prema životu.

Ovo je donekle inovativan pristup ovoj temi a nas je samo malo podsetio na čuvenu rečenicu iz Kusturičinog filma “Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem.”


Knjiga “Atomske navike” – Finesa, 2022. – Da li je ovo knjiga koja menja navike i život?


Treba odvojiti vreme i pročitati ovu knjigu koja predstavlja zbirku saveta gurua za bogataše Su Jun kroz njene razgovore i direktne primere.

Su Jun je stvarna osoba veoma cenjena u svojoj branši tako da i to doprinosi uverljivosti knjige.

Englesko izdanje objavljeno je pod imenom “The Having: The Secret Art of Feeling and Growing Rich” i knjiga je bila veliki bestseler .

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *