Obavezno pogledati: Film “RRR”, Netflix, 2022. – Oskarom nagrađeni film iz Indije
@Variance films

Obavezno pogledati: Film “RRR”, Netflix, 2022. – Oskarom nagrađeni film iz Indije

Indijski film “RRR” (“Rise, Roar, Revolt”) je pravi primer kako je moguće napraviti odličan film kombinujući različite žanrove.

U ovom filmu koji traje preko tri sata imate dosta akcije, CGI efekata, istorijskog filma, komedije, mjuzikla, bajke i sve fantastično upakovano od strane autora S.S. Rajamouli kome se zasigurno smeši svetska karijera.


Ne bi nas iznenadilo da režiser filma “RRR” uskoro unese i

svežu krv u odavno usahlu “Marvel” franšizu.


@Variance films

 


Film koji je dostupan na “Netflix”-u pa samim tim zasigurno neće doživeti svoju bioskopsku premijeru (kao trenutno u Japanu gde je ubedljivo najgledaniji film) donosi nam priču o dva hrabra mlada čoveka.

Prvi čovek je Bheem (Ramo Rao Jr.) pripadnik plemena Gond koji pokušava da spasi svoju sestru iz ruku zlih otimača – ni manje ni više nego lično britanskog guvernera i njegove supruge. Zato dolazi u Delhi i čeka svoju priliku za akciju.


Kada britanski guverner izgovori da indijci nisu vredni trošenja metka – jasno vam se svo zlo i oholost zapadnog sveta predstavlja pred očima.


Drugi čovek, čiju sudbinu pratimo, je Raju (Ram Charan), takođe indijac ali pripadnik britanske policije koji će učiniti sve da bi napredovao u službi pa i u uvodnoj neverovatnoj sceni pretukao stotinu indijaca koji protestuju protiv britanaca.

On je čovek koji nosi svoju tajnu koju tek polovinom filma saznajemo.


@Variance films

Ne sluteći ko je onaj drugi njih dvojica posle spektakularne scene spašavanja dečaka sklapaju prijateljstvo koje će tokom tri sata filma doći na svoju probu.

Film je veoma uzbudljiv i donosi nam tri sata neverovatne zabave u kojoj sigurno nećete dobiti želju da testirate “Netflix” dugme za 10 sekundi premotavanja unapred – nego ćete pre dobiti želju da neke scene ponovo vidite.

Sjajno!!!

Film je osvojio Oskara za najbolju pesmu “Naacho naacho” – sasvim zasluženo a mogao je i još par Oskara da ponese za Indiju.

Čini nam se da ovako direktna kritika Britanije nije baš dobro legla Akademiji – sasvim neopravdano. Priča je bazirana na fiktivnim likovima a na kraju filma u odjavnoj muzičkoj numeri odaje se počast borcima za slobodu Indije.

10/10

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *